Kuşadası"nda kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Yasa dışı yollardan Yunanistan"ın Sisam Adası"na kaçmaya çalışırken batan teknede bulunan 25 kaçak mülteci, boğulmak üzereyken, olay yerinden geçen Yunan bandıralı bir feribot tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre; Kuşadası ile Sisam Adası arasında günlük tur düzenleyen Yunan bandıralı Star isimli turist feribotu, Kuşadası Körfezi açıklarında seyrederken, denizde çırpınan ve boğulmak üzere olan insanlar olduğu gördü. Feribot mürettebatı denizdeki 25 kişiyi alarak boğulmaktan son anda kurtardı. Feribot kaptanına ifade veren mülteciler, Kuşadası"ndan Sisam adasına kaçarken, teknelerinin battığını söyledi.
Feribot kaptanı tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edilen 25 kaçak göçmenin Kuşadası"ndan Yunanistan"ın Sisam adasına kaçmak için tekneyle denize açıldıkları ancak teknelerinin aşırı yük nedeniyle battığı ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve kaçak göçmenlerin uyruklarının belirlenmesine çalışıldığı öğrenildi.