Gazetecilere yeşil pasaportunu gösteren Dalan, “Ben kaçak değilim. Ben özgürüm” dedi.

Amsterdam"daki Marioott Oteli"nden çıkarken, saat 11.26"da görüntülenen Dalan"ın yanındaki doktoru İlker Kayabeyoğlu, çekim yapmamaları konusunda gazetecileri uyardı. Gazetecilerin takibi sürdürmesi üzerine Bedrettin Dalan, “Bekleyin, geliyorum” diyerek kamerayı kapattırarak, şunları söyledi: “Bakın çocuklar yapmayın. Kul hakkına giriyorsunuz. Bunları ben hak etmiyorum. Ben kaçak değilim. Ben özgürüm, kaçak değilim. Aranmıyorum. Bakın yeşil pasaportumla dolaşıyorum. Bu konuda benim hakkımda spekülasyonlar yapılıyor. Lütfen, bunlara itibar etmeyin.”
Doktoru İlker Kayabeyoğlu"yla havaalanına hareket eden Dalan, görüntü alınmaya devam edilince, “Bunu affetmeyiz. Bakın bir daha yapmayın. Çekin buradan gidin” dedi. Dalan, “Madem kaçak değilsiniz, neden Türkiye"ye gitmiyorsunuz?” sorusuna, elini sallayarak “Hadi oradan” diye cevap verdi. Dalan ve doktoru, saat 12.05"te geldikleri havalimanının, 2 no"lu gümrük kapısından Alman Lufthansa Havayolları"na ait LH 4695 sefer sayılı uçağıyla saat 13.20"de Münih"e uçtu.

Masaj yaptırdı

BİR taksi şoförü, Dalan"ı önceki akşam, 19.00"da Marriot Otel"den alarak, Hollanda Kraliyet Sarayı"nın karşısındaki Balans Oase masaj salonuna getirdiğini söyledi. Masaj salonu yetkilileri de Dalan"ın şiddetli bel ağrıları için masaj salonuna geldiğini belirttiler. Taksi şoförü de iki saat sonra salondan çıkan Dalan"ın Türkiye"den geldiğini ve ancak masaj sonrası ilaç alarak uyuyabildiğini anlattı. Amsterdam Marriott Otel Resepsiyon Müdürü de Bedrettin Dalan"ın kendi adıyla rezervasyon yaptırdığını ve önceki akşam saat 21.00"de yardımcısıyla odasına çıktığını söyledi. -hürriyet