İmdat Sütlüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Gıda Kodeksi yönetmenliğinde bazı değişikliklerin olması gerektiğini öne sürdü. Sütlüoğlu, ''Türk Gıda Kodeksinde pestisiti sıfırlayalım diyorum. Bunun üzerinde çalışıyorum. Sıfır pestisit çok önemli. Yabancı çaylardaki pestisit oranının Avrupa standartlarına uygun olduğu söyleniyor. Ben de bu kanaatte olmadığını söylüyorum. Halkımızın sağlığını korumak benim görevim. Benim, sıfır pestisit oranı içeren sağlıklı bir Türk çayım var." dedi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, belirli oranda pestisiti kabul etmek zorunda olduğunu kaydeden Sütlüoğlu, "Almanya'nın en büyük çay firması Kenya'dan çay almıyor, pestisit oranı yüksek olduğu için. Tüketiciler bunu takip ediyor. Belirlenen standart da artık Avrupalı vatandaş tarafından kabul edilmiyor. Biz de halkımızın sağlığını korumak için Türk Gıda Kodeksi'nde pestisit oranını sıfırlamamız lazım.'' diye konuştu.

Tüketicilerin, pestisit içermeyen sağlıklı Türk çayını tüketmeleri gerektiğini ifade eden Sütlüoğlu, "Yurt dışından ülkemize kaçak yollarla giren ve içerdiği pestisit oranı nedeniyle insan sağlığına ciddi zararlar veren çaylardan tüketicilerimiz uzak durmalı. Bu kaçak çaylardaki pestistler nedeniyle kanser başta olmak üzere birçok önemli hastalığa yakalanma riskimiz oldukça fazladır. Tüketicilerimizin bu konu üzerinde hassasiyetle durması ve sağlığını riske atmaması gerek." şeklinde konuştu.