ANTALYA'da çalıştığı bankada ABD'de yaşayan Türk müşteriye ait 1 milyon 357 bin doları alıp ortadan kaybolan ve dün İzmir'de polise teslim olan bankacı F.E. ile eşi S.E. Antalya'ya getirildi. Müfettişlerin incelemesinde F.E'nin zimmetine geçirdiği toplam paranın 4.5 milyon dolar olduğu saptandı. Çalıştığı bankada müşteri ilişkileri yöneticisi olan 35 yaşındaki F.E., geçen 11 Kasım günü rahatsızlandığını söyleyerek bankadan çıktı. F.E. ve eşi 36 yaşındaki S.E.'den 4 gün boyunca haber alamayan yakınları polise kayıp başvurusu yaptı. Bankada yapılan incelemenin ardından F.E.'nin işlem yaptığı hesaplardan birinden 1 milyon 357 bin doları çekerek zimmetine geçirdiği, bu hesabın ABD'de yaşayan Türk müşteri M.T.'ye ait olduğu belirlendi. Parasını çekmek için 11 Kasım'da bankaya gelen M.T.'yi gören F.E.'nin, bu nedenle rahatsızlanmış gibi yapıp şubeden ayrıldığı ortaya çıktı. Bankacı F.E. ve birlikte kaçtığı eşi S.E., dün akşam saatlerinde İzmir'de polise teslim oldu.




"PARAYI HAMAMDA HARCADIK"




Antalya'dan gelen ekip, F.E. ve eşini Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü'nden teslim alarak bu sabah Antalya'ya getirdi. Adliyede doktor kontrolünden geçirilen çift, sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği'ne götürüldü. Bankacı F.E. adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, el ele tutuştuğu eşi S.E. “Paraları nerede harcadınız?” sorusuna “Hamamda” karşılığını verdi.
Banka yetkilileri ise olayı araştırması için 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, iki kez denetleme geçiren bankacı kadının 2.5 yıldır yaklaşık 4.5 milyon doları kendi hesabını aktardığını, müşteri hesaplarını sürekli yer değiştirerek denetimden kurtulduğunu tespit etti.
Polise teslim olduklarında üzerlerinde hiç para bulunmayan çiftin sorgusu sürüyor.