Aydın"da polis ekipleri tarafından kaçak akaryakıt satışı yapıldığı tespit edilen iki ayrı noktaya düzenlenen operasyonda 5 bin 850 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre; Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri EPDK lisanslı akaryakıt bayilerinin haricinde akaryakıt temini yapılarak, standartlara ve teknik kriterlere uygun olmayan karışık akaryakıt ve madeni yağ türevlerinin inceltilerek yada karıştırılarak otoların yakıt ihtiyaçlarında kullanıldığı yönünde ihbar alması üzerine polis ekipleri harekete geçti. İstihbarat çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri bahse konuda iki ayrı işyeri tespit ederek EPDK görevlileriyle birlikte baskın düzenledi. Huni yardımıyla araçların depolarına akaryakıt olarak kullanılmak amacıyla kaçak yakıt boşaltırken suçüstü yapılan işyerlerinde araçlara madeni yağ boşaltan 2 çalışan ve işyeri sahibi yakalandı.
İşyerlerinde yapılan aramada 15 litrelik 390 adet dolu madeni yağ tenekesi, 1 adet 12 Volt ile çalışan 2 Metre ve 2"inçlik plastik hortuma takılı seyyar dalgıç pompa, 3 adet damacanadan kesilme huni, 1 adet plastik orijinal huni, 1 adet plastik süzgeç, yarım metre plastik hortum, 2,5 litrelik şişeden kesilmek suretiyle yapılmış huni ile ucuna takılı 2"inçlik 1 metre hortum, 1 adet yağları araçlara taşımakta kullanılan market aracı, ayrıca bahse konu işyerlerinden yakıt alan araçta toplam 15 litre. kaçak akaryakıt ürünü ele geçirildi.
Operasyonda ele geçirilen 5 bin 850 litre akaryakıt olarak kullanılan inceltilmiş yağ ve diğer malzemelere el konulurken, işyeri çalışanları ile işyeri sahibinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.