İnce, “Başbakanı ve yardımcısı Hüseyin Çelik’i şehitlerimizden özür dilemeye davet ediyor, Milletvekilimiz Hüseyin Aygün ve PKK tarafından kaçırılan askerlerimiz, kaymakamımız için bir an evvel harekete geçmelerini istiyor ve soruyoruz; Kaç Mehmet ölürse Meclis’i toplarsınız?” dedi.

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, şehide ‘kelle’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı Hüseyin Çelik’in ‘PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet’i şehit etti diye Meclis toplanmaz’ dediğini belirtti. İnce, Habur’da teröriste karşılama töreni düzenleyip devleti teröristin ayağına gönderenlerin, özel temsilcilerini Oslo’da PKK’lılarla görüştürenlerin, Erbil’de, ABD’de teröre çare arayanların Meclis’ten kaçmak için ‘birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz’ sözünü sarf etmelerinin şehitlere ve şehitlik mertebesine hangi kafa yapısıyla baktıklarının en açık göstergesi olduğunu kaydetti. Beğenmedikleri İsrail’in bir askeri için dünyayı ayağa kaldırırken, AK Parti’nin al bayrağa sarıp toprağa verilen şehitlerden ‘Birkaç Mehmet’ diye söz etmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan İnce, şöyle devam etti:

“Hüseyin Çelik, bu sözleriyle şehitliğin ne anlama geldiğini bilmediğini ortaya koymuştur. Biz kendisinin mini marketten dönüştürülen birkaç büyük işyeri kurma işlerinden ‘sanan, otomobil bayiliği gibi’ anladığını çok iyi biliyoruz. TBMM, birkaç Mehmet diye küçümsedikleri, Mehmetlerin canları pahasına emperyalistlere ve işbirlikçilerine karşı verdikleri mücadele ile kurulmuştur. 21 Mayıs 2012 tarihinde Başbakan Erdoğan, AKP Kulp İlçe Başkanı’nın PKK tarafından kaçırılmasını değerlendirirken ‘Bunun AK Parti’ye karşı yapılıp, CHP’ye veya başka partilere yapılmaması manidardır’ açıklamasını yapmıştı. PKK, birkaç Mehmet diye nitelendirilen askerlerimizi, kaymakamımızı ve milletvekilimizi kaçırdı. Milletvekilimizin kaçırılması üzerine açıklama yapan Başbakan Erdoğan ‘Böyle şeyler bekliyorduk’ açıklamasını yaptı. Başbakanın görevi, ‘Böyle şeyler bekliyorduk’ demek değildir. Başbakan, böyle şeyler bekliyorsa beklenen gelişmelere karşı önlem almak zorundadır. Ama kendi ilçe başkanının kaçırılmasını ‘Bunun CHP veya başka partilere yapılmaması manidardır’ sözleriyle değerlendiren ve adeta bundan yakınan Başbakanın bu gelişmelere karşı önlem almadığını, alamadığını bütün milletimiz görmelidir. Başbakanı ve yardımcısı Hüseyin Çelik’i şehitlerimizden özür dilemeye davet ediyor, Milletvekilimiz Hüseyin Aygün ve PKK tarafından kaçırılan askerlerimiz, kaymakamımız için bir an evvel harekete geçmelerini istiyor ve soruyoruz; ‘Kaç Mehmet ölürse Meclis’i toplarsınız?”

İnce, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın konuya ilişkin açıklamalarına da tepki gösterdi. Tayyar’ın açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla okuduklarını belirten İnce, “Anlaşılan o ki milletin değil Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili olan Şamil Tayyar Erdoğan, başarılı bir operasyonla vicdanını aldırmış” dedi.