Sahibi olduğu İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'ne baskın yapılan Bedrettin Dalan şu an yurt dışında. Dalan'ın Ergenekon'un bir numarası olduğu...

Türkiye yeni bir güne yine Ergenekon operasyonları ile uyandı. Altı ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda, akademisyenlerden, emekli generallerle birlikte eski siyasetçi ve istihbaratçılar gözaltına alındı, evleri ve işyerleri arandı, aranıyor.

Prof. Yalçın Küçük, Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç bu isimlerden bazıları.

Gözaltılarla birlikte eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İstek Vakfı'ndaki ve Yeditepe Üniversitesi'ndeki odasında arama yapılıyor. Bedrettin Dalan yurt dışında. Amerika'da olduğu öne sürülen Dalan'la ilgili en çarpıcı iddiayı gazeteci Fatih Altaylı ortaya attı. Altaylı operasyonlar sonrasında Habertürk'deki yazısında Bedrettin Dalan'ın Ergenekon'da çok merak edilen 'bir numara' olduğuna dair iddiaları dile getirdi. Dalan'ın bu operasyonu bildiğini ve beklediğini ifade eden Altaylı, bir numaralı hedefin Bedrettin Dalan olduğunu ve gözaltına alınacağını bildiği için yurt dışna çıktığını söyledi.

Ergenekon operasyonlarını yürüten savcı Zekeriya Öz'ün kafasında şekillenen tabloya göre, Bedrettin Dalan'ın örgütün sivil kanadının bir numarası olduğunu belirten Altaylı'nın bir başka çarpıcı iddiası ise şöyle: Dalan'ın yakın dostu olan bir medya patronu tarafından "Seni de alacaklar" diye uyarıldığı ve bunun üzerine yurt dışına çıktı...

OPERASYON DÖNMESİ İÇİN BEKLETİLDİ

Altaylı'nın gündem oluşturacak yazısı şöyle: "Ergenekon Operasyonu'nu yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün yakın çevresi, savcı Öz'ün Bedrettin Dalan'ı Ergenekon yapılanmasının 1 numarası olarak gördüğünü fısıldıyordu bir süredir. Savcı Öz'ün kafasında şekillenen tabloya göre Bedrettin Dalan Ergenekon'un, en azından sivil kanadının 1 numarasıydı. Dalan'ın askerlerle olan yakın ilişkileri, 1. Ordu Komutanı olduğu dönemde Orgeneral Hurşit Tolon'la olan sıkı bağlantıları Dalan'ın Ergenekoncu olarak nitenlemesine neden oluyordu. Ergenekon Operasyonunu yönetenlere göre Dalan askerle, siviller arasındaki bağlantıyı sağlıyor aynı zamanda medya ile ilişkilerini de yönetiyordu. Dalan'ın eğitim alanında yaptığı girişimler ve Fethullah Gülen cematine karşı tavırları da Ergenekoncu olarak nitelenmesine neden oluyordu. Dalan, uzunca bir süredir Savcı Zekeriya Öz'ün projektörleri altındaydı. Bunu Dalan da biliyordu. Ve Dalan bir kaç ay önce yurt dışına çıktı. Ne nereye gittiği belliydi ne de nerede olduğu. Bilinen cep telefonlarını da kapattı ve ortadan kayboldu. Dalan'ın yakın dostu olan bir medya patronu tarafından "Seni de alacaklar" diye uyarıldığı ve bunun üzerine yurt dışına çıktığı fısıldanıyordu. Dalan'ı da kapsayan operasyon bu sabah başlatıldı ama Savcı Zekeriya Öz'ün İstanbul Emniyeti Organize Suçlar Dairesi'ne Dalan'ın gözaltına alınması ile ilgili talimatını Kurban Bayramı öncesinde verdiği biliniyor. Dalan'ın Türkiye'ye dönme ihtimline binaen operasyon bekletildi. Ancak Dalan'ın dönme niyeti olmadığı ortaya çıkınca bugün Dalan'ın ofisleri basıldı."

DALAN: HEMEN DÖNECEĞİM

Öte yandan İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'nde odası aranan Bedrettin Dalan şu anda bulunduğu ABD'den açıklama yaptı. Dalan, soruşturma çerçevesinde küçük oğlu ve bir arkadaşının gözaltına alındığını öğrendiğini belirterek, Türkiye ye döneceğini açıkladı. Ocak ayı sonunda Türkiye"ye dönmeyi düşündüğünü, ancak soruşturmanın ortaya çıkması nedeniyle en kısa zamanda Türkiye"ye döneceğini açıkladı.

Dalan, “Polisler gelmiş, arama yapılıyor. Küçük oğlumu ve bir arkadaşımı gözaltına almışlar.. Bu ay sonunda dönmeyi düşünüyordum. Her şeyin gözünde bir şeyler oluyor Türkiye de. İki yıldır hukuk adına bir takım yanlışlıklar oluyor” diye konuştu.


HABER 7