Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 7 katlı binanın arka bölümündeki yamaçtan kayan toprak ve kaya parçaları, 6 dairede hasara yol açtı. Büyük korku yaşayan vatandaşlardan 3'ü hafif yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Gülüç beldesindeki Çengelburnu mevkisinde bulunan ve 16 ailenin yaşadığı bildirilen İslamoğlu Apartmanı'nın arka bölümünde yer alan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki yamaçtan, henüz belirlenemeyen nedenle toprak kayması oldu.


Kayan toprak ve kaya parçalarının binanın ilk 4 katındaki 6 dairenin pencerelerini kırarak içeriye girmesi sonucu 3 vatandaş hafif yaralandı, konutlarda da hasar meydana geldi. Yaralı vatandaşlara, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.


Haber verilen ilgili ekipler, binanın tamamen boşalıp boşalmadığını kontrol etmelerinin ardından doğal gaz ve enerji nakil hatlarını kesti.

“DEPREM ZANNETTİM”

Binanın 4. katında yaşayan Ömer Özertan, gazetecilere, bir anda duyduğu sarsıntıyla deprem olduğunu zannettiğini belirtti. Özertan, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Evde yatıyordum. Bir anda büyük gürültü duydum. Kendimi odadan dışarıya attım. Bu sırada kırılan pencereden girdiğini zannettiğim küçük kaya parçaları koluma ve vücudumun çeşitli yerlerine çarptı. Dışarıya çıktığımda ise sanki deprem oluyormuş gibi apartmanın sallandığını gördüm. Zaten buradan bir haftadır küçük küçük kaya parçaları düşüyordu.”


Mümtaz Dizdar ile Ziya Koray da olay yerini incelemeye gelen Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi'ye eve giren toprakların bazılarının yüzlerine geldiğini, oluşan küçük sıyrıklara ise servis ekiplerince müdahale edildiğini kaydetti.

2 APARTMAN BOŞALTILDI

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, bölgede heyelanın söz konusu olduğunu bildirdi. Ekşi, şöyle dedi:
“Şu anda risk altındaki 2 apartmanı boşalttık. Valilik'ten ilgili ekip çağrıldı. İleriki günlerde yeniden kayma olup olmayacağı konusunda gerekli incelemeler yapılacak. Kalacak yeri olmayan ailelerin barınmalarını sağlayacağız.”


Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör de daha önce arazide arsa sahipleri tarafından hafriyat çalışması yapıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
“Üç, dört gün önce de küçük bir kayma olmuştu. Bu nedenle arsa sahiplerine gerekli tedbirlerin alınması amacıyla tebligatta bulunduk. Ancak, bugünkü olay yaşandı. Şu anda apartman tamamen boşaltıldı. Can kaybı olmaması sevindirici. Jeoloji mühendisleri çağrıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile belediye ekiplerimiz gerekli emniyet tedbirlerini aldı. Yapılan inceleme sonucunda durum daha da netleşecektir.”



Hürriyet