İstanbul'da olan sağanak yağışların 3 gün daha devam edeceği bildirildi. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla devam ettiğini kaydetti.


SU BASKINLARINA DİKKAT
Kente şimdiye kadar düşen yağış miktarının Terkos'ta 75, Çatalca'da 50, Kartal'da 18, Büyükada'da 17, Silivri ve Hadımköy'de 11 kilogram olarak tespit edildiğini aktaran Yıldırım, ''Yağışların yarın daha da yoğunlaşmasını bekliyoruz. Perşembe ve Cuma günü de yağışlar aralıklarla devam edecek'' dedi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şekilde görülecek yağışların su baskınlarına neden olabileceğini hatırlatan Yıldırım, ''Vatandaşların su baskınlarına ve yıldırıma karşı da dikkatli olmalarını istiyoruz'' diye konuştu.


SICAKLIK 6 DERECE DÜŞECEK
Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Yıldırım, hava sıcaklarının ortalama 6 derece düşerek mevsim normallerinin altına indiğini, rüzgarın bugün poyrazdan kuvvetli olarak estiğini, yarın ise kuvvetli yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi. Mustafa Yıldırım, yarın ve 10 Eylül Perşembe günü en yüksek sıcaklığın 24 derece, 11 Eylül Cuma günü ise 25 derece olmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi. MİLLİYET