Kablosuz internet bağlantısı, cep telefonu hatta telsiz telefonların insan sağlığına, az da olsa, belli oranda zararları olduğu savunuluyor. Özellikle bu konuda hassas bünyesi olanlara EHS adı verilen tanı konuluyor ve kendilerini kablosuz iletişim araçlarının zararlarından korumaları öneriliyor.
 
Ciltte yanma hissi, kas kasılması, kronik sancı gibi tanıları bulunan EHS'den muzdarip bir kadın, kocasının yardımıyla önce ahşaptan son derece kalın özel oda inşa etti ve zamanın büyük kısmını kablosuz sinyalleri engelleyen bu odada geçirmeye başladı. Fakat sonra kocasının aklında daha parlak bir fikir geldi: Kablosuz sinyallerin yasak olduğu bir kasabada yaşamak!
 
ABD West Virginia'da yer alan Green Bank bölgesi tam da EHS rahatsızlığına sahip olanlar için biçilmiş bir kaftan gibi görünüyor. Çünkü bölgede bulunan dev radyo teleskopları nedeniyle yaklaşık 20 bin km'lik bir alanda kablosuz sinyal ile çalışan her türlü cihazın kullanımı yasak. Yani bu bölgede bırakın kablosuz interneti, cep telefonu bile kullanılamıyor.
 
Hürriyet'te yer alan habere göre ABD nüfusunun yüzde 5'lik kesiminin EHS'den muzdarip olduğu söyleniyor. Görünüşe göre bu oran çok da yanlış değil, çünkü kasabanın bu özelliğini ilk keşfeden aileden sonra yüzlerce kişi onlar gibi kablosuz sinyallerden (ve büyük oranda teknolojiden) arınmış bu bölgede yaşamak için Green Bank'e akın ediyorlar.