Kabızlık, haftada üç veya daha az dışkılama olarak tanımlanıyor. Bununla birlikte tüm yetişkinlerin yüzde 16'sının ve 60 yaş üstü yetişkinlerin ise üçte birinin kabızlık sorunu yaşadığı düşünülüyor.
ÖĞÜTÜLMÜŞ KETEN TOHUMU Keten tohumu tüketmek, bağırsak hareket sıklığında ve dışkı kıvamında iyileşmelere yol açabiliyor.
İyi bir lif kaynağı olan keten tohumunu, sindirimi daha kolay olduğundan öğütülmüş tercih edin.
KİVİ Kivinin; dışkıyı toparlama, bağırsaktan geçiş süresini hızlandırma ve kolon kaslarını gevşetme yeteneği bulundu.
Kivideki aktinidin adı verilen bir enzim, mide-bağırsak yolu boyunca sabit hareketini desteklediğinden sindirime yardımcı olabilir.
CHIA TOHUMU Chia tohumları süt gibi bir sıvıyla birleştirildiğinde hızla kalın bir jel oluşturan bir besindir.
Bununla birlikte 2 yemek kaşığı chia tohumu günlük lif ihtiyacının üçte birini karşılayabilir.
YULAF Yulaf, bağırsak hareketlerini kolaylaştırmak için dışkının nemlendirilmesine ve yumuşatılmasına yardımcı olan iyi bir çözünür lif kaynağıdır.
KURU ERİK Kuru erik lif sağlar. Bunun yanı sıra kuru erik, iyi bir sorbitol kaynağıdır. Sorbitol müshil özelliklere sahip, doğal olarak oluşan bir şeker içeriğidir.
KAHVE Kahvede doğal olarak bulunan kafein, sindirim sistemi boyunca içeriğin ilerlemesine yardımcı olan kas kasılmalarını uyarır.
Kahve içmenin, midede gastrin ve ince bağırsakta kolesistokinin gibi sindirimi destekleyen hormonların üretimini uyardığı bulundu.