Başbakan Erdoğan dün Çankaya Köşkü"ne çıkmadan önce Başbakan Yardımcısı Çiçek ve Adalet Bakanı Ergin"le bir araya geldi. Başbakanlık"taki üçlü zirve 45 dakika sürdü.

ANKARA- Başkent"te siyasi trafik, haftanın dördüncü gününde de hız kesmedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikisi haftalık olağan görüşme niteliğinde olan üç kritik görüşme yaptı. Erdoğan Cumhurbaşkanı"la çıkmadan önce hem “belge” hem de “geceyarısı yasası” konularını gözden geçirerek Çarkaya Köşkü"ne hazırlıklı çıktı.

Başbakan Erdoğan günün ilk görüşmesini öğleden önce MİT Müsteşarı Emre Taner ile gerçekleştirdi. Başbakanlık Resmi Konutu"nda gerçekleşen görüşme 45 dakika sürdü.

Başbakanlık"ta 45 dakika

Başbakan Erdoğan öğleden sonra da Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin"le bir araya geldi. Çiçek ve Ergin"in aynı makam aracıyla geldikleri Başbakanlık Resmi Konutu"ndaki toplantı 45 dakika sürdü. Görüşmeden sonra başkent kulislerine Erdoğan"ın iki hukukçu kurmayı ile geceyarısı yasası olarak adlandırılan askerlere sivil yargı yolunu açan yasal düzenleme ve albay Dursun Çiçek"in 18 saat sonra tahliye olması konularını değerlendirdiği iddiaları yayıldı.

Köşk"te 1 saat kaldı

Başbakan Erdoğan bu iki görüşmenin ardından haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü"ne gitti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilen Erdoğan 1 saat kaldıktan sonra Köşk"ten ayrıldı. Cumhurbaşkanı"nın Genelkurmay Başkanı ile haftalık olağan görüşmesi için dün yapılmadı. Önceki gün MGK toplantısı ve ardından zirve toplantısı yapılması nedeniyle haftalık olağan gövrüşmeye gerek duyulmadığı bildirildi.

AKP kongresi ertelendi

AKP Ankara 3. Olağan İl Kongresi ertelendi. Yarın yapılması programlanan kongre 19 Temmuz"da yapılacak. Kongrenin ertelenmesinin gerekçesi açıklanmadı ancak erteleme kararının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın programının yoğunluğu nedeniyle alındığı bildirildi.