Kuşadası Genç İşadamları Derneği"nin (KUGİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Genç İş Adamları Derneklerinin Başkan ve temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşma yapan EGAFED Başkanı Sayın Efkan Ceylan, yerel seçimlerin ardından yeni bir sürecin başladığını, seçimlerden ders aldığına inandıkları hükümetin kabine değişikliği ile olumlu bir hava yarattığını söyledi. Özellikle hükümetin kabinede ekonomi kadrolarında yaptığı değişikliğin kendilerini umutlandırdığını belirten Ceylan; “Bunun etkilerinden en önemli göstergesi kamunun borçlanma talebinin üç kat üzerinde talep göstermesiydi. Merkez bankasının hızlı faiz indirimlerine rağmen, talebin bu kadar bu kadar fazla olması, piyasaların ne kadar iyimser olduğunun bir göstergesi olarak algılanmalıdır. Tabi bu iyimser sürecin bundan sonraki önemli adımında IMF ile yapılacak anlaşmayla daha sağlam zemine oturacağı görünüyor” dedi.
Artan işsizliğin gelecekte yaratacağı sorunları görecek olan yeni kabinenin bundan sonra daha çok çalışmak zorunda olduğunu dile getiren Efkan Ceylan; “Bu anlamda ciddi ve orta, uzun vadeli politikalara ihtiyaç vardır. Burada yeni kabine, makro ekonomik hedeflerde revizyona gitmeli, piyasaların yeni açıklanacak paketlere kitlenmiş ve yürütmenin atacağı adımları beklediğini dikkate alarak, çalışmalar yapmalıdır. Ayrıca yeni programlar yapılırken, toplumsal konsensüse önem verilmeli, yani; sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, siyasi partilerin, kanaat önderlerinin ve etki altında kalanların görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır” diye konuştu.
İş adamları olarak attıkları her adımı bir kez değil, birkaç kez sorgulamayı eğer ucunda ışık görülemiyorsa hiç adım atmamayı öğrendiklerine dikkat çeken EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; şunları söyledi: “2001 krizi ile birlikte artık ülkemizde paradan para kazanma devri ortadan kalkmıştır. Yatırım ve üretimin ne kadar değerli olduğu, o dönemde bir anda ortaya çıkan işsizlik sorununa çözüm imkansızdır. Bunun farkına varmış bir işadamları topluluğuyuz. Dünyadaki coğrafi konumumuza baktığınızda Türkiye, laik ve demokratik yapısıyla Avrupa"nın Ortadoğu"ya uzanan kolu, Müslüman olan halkıyla Ortadoğu ve Arap dünyasının batıya uzanan bir köprüsü durumundadır. Türkiye kendi istek ve beklentileri doğrultusunda dünyadaki yerini ise, milli güç unsurlarını koruma, geliştirme ve devam ettirmedeki azim ve kararlılığı ile sağlar”