Yönetmen Erden Kıral"ın başkanlığında, Nurgül Yeşilçay, İzzet Günay, Mustafa Altıoklar, Yavuz Bingöl, Mustafa Ziya Ülkenciler, Ömür Gedik, Sırrı Süreyya Önder ve Zeynep Oral"dan oluşan Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Jürisi, Festival Genel Sanat Yönetmeni Vecdi Sayar ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıya jüri üyelerinden Ömer Gedik katılamadı. Nurgül Yeşilçay da genel sanat yönetmeni Vecdi Sayar"ın sorusu üzerine, jüri üyesi olmanın oyunculuktan zor olduğunu söyledi. Yeşilçay, “Oyuncuları seçerken çok zorlanacağım. Keşke 16 ödül olsa 16"sını da versek” diye konuştu.

Yorumlar yapılacaktır

Herkesin farklı sinema görüşleri olduğunu, jüride bulunmanın kendisi için okul olacağını belirten Yeşilçay, şunları kaydetti: “Herkesin filmler hakkındaki görüşü, benim ulaşamadığım yorumlar, bilgiler beni çok etkiliyor. Benim için eğitim oluyor. Sonuç benim için değil ama arkadaşlar için çok önemli. En doğruyu seçmeye çalışacağız ama yorumlar yapılacaktır.”

Umarım kararlar tartışılmaz

Yeşilçam döneminin unutulmaz oyuncularından, jüri üyesi İzzet Günay da Antalya"nın sinemaya canlılık getirdiğini söyledi. Yavuz Bingöl de annesinin konseri nedeniyle yıllar önce geldiği Altın Portakal Film Festivali"nde uzun yıllar sonra jüri üyesi olduğunu belirterek, jüri kararlarının tartışılmadığı bir ortam yaşanmasını diledi.

Bağımsız filmler yarışıyor

Altın Portakal Film Festivali"nin bu yılki ulusal bölümünde yarışan filmlerin genel olarak bağımsız ve genç yönetmenlerce çekildiğini ifade eden Jüri Başkanı Erden Kıral, “Ana akım film hemen hemen hiç yok. Daha çok bağımsız, ticari kaygıları ikinci derecede önemseyen filmler yarışıyor” diye konuştu./hürriyet