Basına açıklamada bulunan Rusya'daki 'Wikileaks Dostları' organizasyonunun kurucularından gazeteci İsrail Şamir, Assange'in yakın günlerde Rusya'yı ziyaret edebileceğini açıkladı. Şamir kurulma aşamasında olan 'Wikileaks Dostları' işlemlerini tamamladığı zaman, ziyaret ile ilgili detayların belli olacağı belirtti.

Assange'in Rusya'ya ziyaretinin İngilteremahkemesinin hakkında vereceği karara bağlı olduğu belirtildi. Tecavüz suçlaması nedeniyle İsveç'e iade talebini inceleyen Woolwich Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı 7 Şubat'a ertelemişti.

Aralık ayın başlarında Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan ismi açıklanmayan Kremlin'den bir kaynak, resmi ya da resmi olmayan kurumların Assange'ye yardım etmesi gerektiğini ifade etmişti. Kaynağa göre WikiLeaks'in kurucusuna Nobel barış ödülü verilmesi gerekiyor. Kaynak açıklamasında, "Resmi ya da resmi olmayan kurumlar, kendisine yardımcı olacak yollar bulmalı. Muhtemelen Nobel ödülü bile alabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Julian Assanage Afganistan, Irak savaşları ile ilgili gizli belgeleri ve Amerikalı diplomatların gizli yazışmalarını yayınlayarak dünyaca tanınan sima haline geldi.