ESKİŞEHİR'de eşi, 50 yaşındaki Ramazan Çelik'i bıçaklayarak öldürdükten sonra üzerine kolonya döküp yakmaya kalkan eski judocu, 34 yaşındaki Hanife Çelik, yargılandığı davada, "Kocam beni her gün dövüyordu. Olay günü bıçakla bana saldırdı. Ben de mutfaktan bıçak alıp ona saldırdım" dedi.

Sazova Mahallesi Çardakaltı Sokak'taki olay 23 Mayıs 2009 tarihinde meydana geldi. Hanife Çelik, emekli ikramiyesinin bir bölümünü akrabasına ev alması için borç olarak veren ancak parayı geri alamayan eşi Ramazan Çelik ile tartıştı. Tartışma ardından çıkan kavgada 1 çocuk annesi Hanife Çelik, mutfaktan aldığı bıçakla eşi Ramazan Çelik'i 11 yerinden bıçaklarken daha sonra üzerine kolonya dökerek yakmak istedi. İşçi emeklisi Ramazan Çelik'in alev alan giysileri kendiliğinden söndü. Olay yerine gelen 112 sağlık ekibinin çabalarına rağmen Ramazan Çelik kurtarılamayarak öldü. Hanife Çelik ise polisler tarafından gözaltına alınırken tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Eşini bıçaklayarak öldüren Hanife Çelik'in yargılanmasına Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hanife Çelik, duruşmada eski milli judocu olduğunu ancak eşinin her gün kendisini dövdüğünü öne süren çelik şöyle konuştu:

"Eşimi kasten öldürmedim. Eşim beni hergün dövüyordu. Diğer eşinden olan oğlu Uğur Çelik de kendisinden sürekli para istiyordu. Oğluna sinirlenip beni döverdi. Ben sinirliyim. Olay anında kendimi kaybettim. Yattığım sırada beni kaldırdı. Hakaret ederek vurmaya başladı. Elinde bıçak vardı. Bıçakla bana saldırdı. Ben de mutfaktan bıçak alıp ona saldırdım. Gerisini hatırlamıyorum. Ben çok hastayım. Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmek istiyorum."

Duruşmada babasını öldüren üvey annesi Hanife Çelik'ten davacı olduğunu belirten 21 yaşındaki Uğur Çelik ise, "Babam 50 kilo ağırlığındaydı. 50 kilo ağırlığında olan bir insanın lisanslı bir judocuyu dövmesi mümkün değildir. Hanife Çelik, olay günü kendini savunmamış bir canilik yapmıştır. Ayrıca kolonya dökerek babamı yakmaya çalışmıştır. Hanife Çelik, akıl hastası olduğunu öne sürüyor, kendisi benden daha akıllıdır" dedi.

Mahkeme heyeti Hanife Çelik'in tutukluk halinin devamına karar vererek cinayet olayı sırasında evde bulunan 9 yaşındaki Muhammet Çelik'in tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri sanık Hanife Çelik'in milli judocu olmadığını, 15-20 yıl öncesinde amatör olarak judo çalışmalarına katıldığını, 1 kez çıktığı müsabakada kilosunda rakip bulamayınca birinci olduğunu bildirdi. - DHA