Şampiyonaya erkeklerde Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Hırvatistan, İspanya, Fransa, Almanya ve Rusya'dan 9 kulüp katılacak. Türkiye'yi Bahçelievler Belediye Spor Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü temsil edecek.
 
Kadınlarda ise Avusturya, Hırvatistan, Fransa, Rusya'dan kulüplerin yanı sıra Türkiye'den, Bahçelievler Belediye Spor Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü ve Galatasaray mücadele verecek.
 
Başkanın mesajı
 
Türkiye Judo Federasyonu (TJF) Başkanı Fatih Uysal, şampiyonaya katılacak tüm kulüplere başarılar dileyerek, “Federasyon olarak şampiyonaya ile ilgili tüm çalışmalarımızı tamamladık. Diğer judo kulüplerinin yanı sıra Avrupa federasyonundan da yetkilileri ağırlayacağız. Ülke ve judo ailesi olarak başarılı bir organizasyon geçireceğimizi düşünüyorum. Şimdiden, başta kendi kulüplerimiz olmak üzere herkese başarılar diliyor, sporcuların centilmence yarışmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Başkan Uysal, Türkiye'deki liglerin judo kalitesini arttırdığına inandığını belirterek, “Türkiye'deki Judo liglerinin kalitesi arttıkça bu tip organizasyonlarda da bazı kulüplerimiz ön plana çıkmaya başlayacaktır. İki senedir ülkemizde düzenli olarak yapılan liglerin, ülkedeki judo kalitesini arttırdığı da bir gerçektir” diyerek sözlerini tamamladı.