JP Morgan, yayınladığı Gelişmekte Olan Piyasalar 2014 Yıl Ortası Görünümü raporunda Türkiye için 2014 yıl sonu faiz tahminini yükseltti. Ocak ayında yayınladığı raporda 2014 sonu için gösterge faiz tahminini yüzde 7,75 olarak ortaya koyan JP Morgan, bu tahminini yüzde 8,0 seviyesine revize etti. Gösterge faiz hali hazırda yüzde 8,75 seviyesinde bulunuyor.
 
Raporda Türkiye'nin büyümesi için riskleri dengeli olduğunu gördüklerini belirten JP Morgan, bu değerlendirmelerine neden olarak yurtiçi talepteki esnekmliği ve ihracatta keskin toparlanmanın Euro Bölgesi büyümesinde herhangi bir potansiyel açığı dengeleyeceği
beklentisine işaret etti. 
 
Türkiye için Ocak ayındaki raqporda yüzde 2,5 olarak öngördüğü 2014 büyüme oranını yüzde 3,0 olarak revize eden JP Morgan, potansiyel büyüme oanını ise yüzde 4,0 olduğunu vurguladı,
JP Morgan, 2014 sonu için enflasyon tahminini ise Ocak ayındaki yüzde 7,0'den 8,6'ya yükseltti. 
 
ABD Hazine kağıdı faizlerinde yükselişlere karşı kırılgan 2 büyük gelişmekte olan ekonomi olarak Türkiye ve Güney Afrika'yı işaret eden JP Morgan, iki ülkenin de daralan cari işlemler açıklarına rağmen sermaye çıkışlarına karşı kırılgan olmaya devam ettiklerini vurguladı. 
 
JP Morgan, Türkiye'nin cari işlemler açığı/GSYH oranın 2014'te 2013 yılındaki yüzde 7,9'dan 5,8'e gerileyeceğini öngördüklerini belirtti.