Dolandırıldıklarını anlayan kadınlar, adli makamların yolunu tutarken, polis, jigolo hizmeti vereceğini söyleyerek kurbanlarını tuzağa düşüren kişi veya kişileri yakalamak için harekete geçti.

Kentte gizliden gizliye konuşulan ancak kamuoyuna yansıtılmasından çekinilen dolandırıcılık olayı, duyanları şok etti. İzmir"de yaşayan, yaşları 45"den yüksek, çeşitli meslek gruplarından kadınlar, savcılığa başvurarak, jigolo hizmeti veren sitelere üye olduklarını, beğendikleri erkeklerle buluşmak için 100 ile 400 TL arasında para ödediklerini ancak istedikleri hizmeti alamayınca dolandırıldıklarını dile getirdi. Bazı kadınlar ise, beğendikleri erkeğin dışında daha yaşlı kişiler gelince anlaşamayıp ödedikleri parayı geri alamadıklarını bildirdi.

Savcılığın talimatıyla ilginç olayın soruşturulması için, İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği"ne bilgi verildi. Soruşturma başlatan ekipler, konunun hassas olması nedeniyle soruşturmayı gizlilikle yürütürken, siteler, yakın takip altına alındı. IP numaralarından yola çıkılarak, bazı adreslere yapılan baskınlardan ise şu ana kadar sonuç alınamadı. Geniş kapsamlı dolandırıcılık olayı kapsamında, ayrıca, jigolo olmak isteyenler erkeklerinde, internet sitelerine para karşılığı üye olup karşılığında istediklerini elde edememesinden yakınarak polise başvurdukları da öğrenildi.

Kurbanlarını tuzağa düşürerek dolandırıcılık yapan kişi veya kişiler için alarma geçen İzmir Polisi, ayrıca durumu Emniyet Genel Müdürlüğü"ne bildirerek, Bilgi İşlem ve İstihbarat Daire Başkanlığı"ndan teknik takip için yardım istedi. Olayla ilgili polisin, kısa sürede konuyu açıklığa kavuşturacağı belirtilirken, bu arada kentte yaşayan yine bazı erkeklerin de, telekız hizmeti vereceğini bildiren siteler tarafından dolandırıldığı öğrenildi. Müşteri erkeklerin, kadınlar gibi, sitelere para göndermelerine rağmen istediklerine ulaşamadıkları ifade edildi. Aynı soruşturma kapsamında bu yöndeki dolandırıcılık olayının da aydınlatılması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.