Alex"in Fenerbahçe için önemi nedir? Ne olduğunu dün bir kez daha gördük. Takımını kriz ortamından çekip çıkarabilen bir kaptan. Rakip kaleye yakın oynadığında ve biraz ruhunu canlandırdığında neler yapabileceği izledik. Tam anlamı ile tek kişilik şov.
Türkiye"nin en sert savunmacılarından birisi olan Kirita"nın markajına rağmen üstelik.
Dünkü canlanmanın Fenerbahçe"ye soluk aldıracağı kesin. Uzun süre sonra Samandıra"da futbolcuların karşısına dikilen Başkan"ın da takıma can suyu verdiği ileri sürülebilir.
Ancak Alex"in volümü ne kadar yüksek ise Fenerbahçe"nin sahadaki görüntüsü de o derece etkili olabiliyor. Kısacası Alex"in gönlünü hoş tutacaksın arkadaş. Sırtını sıvazlayıp sahaya süreceksin; gerisi boş laf.
Bursa tribünlerinin olanca ateşine rağmen bunun takıma ters etki yapması, Fenerbahçe"nin işini kolaylaştırdı. Tabii ki, eleme usulü maçlarda ilk ayaktaki sihirli skorun (1-0) ne büyük psikolojik katkı olduğu da dünkü Bursaspor takımının tahlilinden kanıtlanıyordu.
Fenerbahçe çoktandır böyle rahat maç kazanamamıştı. Kupada adım atmaları da, ligdeki yürüyüşlerini desteklemesi açısından önemliydi.
5. dakikada Gökhan sağdan inip aniden orta yaptı, Güiza ön direk dibinde dokundu, ancak Ömer araya girip, önledi, top kornere çıktı.
23. dakikada Deivid"in uzun pasını göğsü ile önüne alan Alex, kendini karşılayan Kirita"ya rağmen kaleci İvankov"un da kaleyi terketmesi ile sol çaprazdan golü attı: 0-1
25. dakikada yine kaptan Alex sahneye çıktı. Ali Tandoğan ceza sahası içinde topu Alex"e teslim etti, Alex de İvankov"un üzerinden aşırtıp ikinci golü de attı: 0-2
40. dakikada fark üçe çıktı. Selçuk"un ceza sahasının hemen kıyısından yaptığı ortaya Önder yükseldi, kafayı vuramadı, ama gerideki Güiza gelen topu tek vuruşla filelere gönderdi: 0-3
55. dakikada Deniz"in riskli pasını Lugano, Sercan"a kaptırdı, Sercan topu alıp yürüdü ve Volkan Babacan ile karşı karşıya kaldı, golü atmayı beceremedi.
75. dakikada Alex kaleyi karşıdan görerek ceza sahası önünde şutunu attı, İvankov yatarak tehlikeyi kornere çevirdi.
84. dakikada Volkan Şen korner kullandı, İbrahim Öztürk vurdu ve golü attı: 1-3

YARI FİNALİSTLER
FENERBAHÇE
BEŞİKTAŞ
SİVASSPOR
ANKARASPOR

Kuralar 18 Şubat"ta
Fortis Türkiye Kupası"nda yarı final maçlarının kuraları 18 Şubat Çarşamba günü İstanbul"da çekilecek. Futbol Federasyonu"ndan yapılan açıklamaya göre, Olimpiyatevi"nde gerçekleştirilecek kura çekimi saat 11.00"de başlayacak.

MAÇIN RÖNTGENİ
ALEX DE SOUZA
Fenerbahçe"yi içinde bulunduğu bunalımdan kurtardı, neredeyse kendi yarattığı pozisyonlarda iki gol atarak bir kez daha tekniğini kanıtladı. Kendi kişisel formsuzluğundan da kurtulduğunu işaret eden bir başarı sergiledi. Gol vuruşunlarındaki ustalığının iki güzel örneğini sergiledi.

23"TEKİ GOL
Fenerbahçe"nin gerginliğini alması ve ilk maçın skoruna ek olarak ciddi bir avantaj yaratması açısından Alex"in attığı ilk golün dakikası kırılma anı oldu. Ondan sonra Bursaspor maçtan düştü ve farkı yedi. Fenerbahçe ise kalan 67 dakikayı bu rahatlıkla icra etti.

MİLLİYET