Jetpa ve Kombassan aleyhine Almanya'da açılan davalarda, mahkeme heyeti paraların faiziyle ödenmesine karar verdi.

Almanya'da Jetpa ve Kombassan'a karşı dava açan 2 mağdur davalarını kazandı. Bu kararlar sözkonusu firmalarla ilgili davalarda emsal teşkil edecek.

Frankfurt Eyalet Mahkemesi ve Köln Eyalet Mahkemesi, söz konusu kişilere ana paralarının yasal faizi ile birlikte iade edilmesi yönünde karar aldı.

Avukatlar Ümit Akça ve Özkan Arıkan yaptıkları yazılı açıklamada, gelecekte daha fazla mağdurun davalarını kazanmasını beklediklerini belirterek, yakın zamanda Yimpaş mağdurlarıyla da ilgili olumlu bir mahkeme kararının çıkmasını ümit ettiklerini söyledi.

İflas eden Kombassan Holding'in Lüksemburg mağdurlarıyla ilgili olarak da eski yönetim kurulu başkanlığını Haşim Bayram'ın yaptığı Kombassan Holding'e karşı Köln Eyalet Mahkemesinde dava açan bir mağdurun da yatırmış olduğu ana parayı yasal faizi ile birlikte geri almaya yasal olarak hak kazandığı bildirildi.

Akça ve Arıkan, Lüksemburg mahkemesinde açılan iflas davası sonucunda "Kombassan Holdings S.A. 1929" şirketi hakkında Ekim 2007'de iflas kararı alındığını belirterek, "Şirketin topladığı paraların nereye aktarıldığına dair elimizde birçok belge ve delil bulunmaktadır. Lüksemburg'daki şirket tarafından toplanan paralar Kombassan'ın Türkiye'deki şirketlerine faiz karşılığında borç olarak aktarılmıştır. Ancak Türkiye'deki şirketler 'Kombassan Holdings S.A. 1929' unvanlı Lükemburg'daki şirkete bu borçları geri ödememiştir. Bu nedenle Lüksemburg'daki şirketin iflas etmiş olması bundan sonraki sürecin tıkandığı anlamına gelmiyor, tam tersine elimizdeki kapsamlı belgelerden ve birçok tanık ifadelerinden dolayı, Türkiye'deki mal varlığına sahip, hala ticari faaliyetleri devam eden Kombassan Holding yöneticilerine ve parayı toplayan Kombassan temsilcilerine karşı sorumluluk
davası açma imkanı doğmuştur" şeklinde ifadeye yer verdi.

Vatan