Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Onursal Başkanı, Galatasaray Kulübü eski ikinci başkanı ve Türk Spor Vakfı Başkanı Jerfi Fıratlı vefat etti.
 
1919 doğumlu olan Jerfi Fıratlı, yarın Ataköy Olimpiyatevi'nde saat 10.30'da yapılacak törenin ardından Levent Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu aile kabristanlığında toprağa verilecek.
 
TMOK'un seçimle işbaşına gelen 11. başkanı, milli atlet ve spor adamı Jerfi Fıratlı, 6 Temmuz 1919'da İstanbul'da doğdu. Spora 1931'de Galatasaray Kulübü'nde kürek çekerek ve yüzerek başladı. 1934'de Ankara Altınordu takımında futbol, Ankara karmalarında voleybol ve basketbol oynadı. Bu arada atletizmle uğraştı ve döneminin en iyi yüksek atlayıcılarından biri olarak adını duyurdu. 1940'ta İstanbul'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda 1.80'lik atlayışıyla Balkan üçüncüsü oldu. 11 yıl süreyle Atletizm Milli Takımı'nda yer aldı.
 
Ankara'da kayak ve tenis sporuyla da uğraşan Fıratlı, 1956'dan itibaren aralıklı olarak toplam 14 yıl Atletizm Federasyonu'nda başkan olarak görev aldı. 1960'da Türk Sporu Reorganizasyonu (yeniden yapılanma) Konseyi'ne seçildi. Çeşitli olimpiyatlara yönetici olarak katıldı. Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulunda görev aldı. Sarı-kırmızılı kulübün genel sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde çeşitli görevler üstlenen Fıratlı, 1988-1989 yıllarında komitenin başkanlığını yürüttü. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nce 1989'da Olimpik Nişan'la ödüllendirildi. Fıratlı uzun yıllardır Türk Spor Vakfı'nın başkanlığını yürütüyordu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin onursal başkanıydı.
 
GALATASARAY KULÜBÜ VE TMOK BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI YAYIMLADI
 
Galatasaray Kulübü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), vefat eden sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanı ve TMOK Onursal Başkanı Jerfi Fıratlı için başsağlığı mesajları yayımladı.
 
Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Kulübümüzün eski 2. başkanlarından 1875 sicil numaralı Divan Kurulu üyesi B. Jerfi Fıratlı'nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz'' ifadelerine yer verildi.
 
TMOK'tan yapılan açıklamada ise ''Jerfi ağabeyimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, spor camiasına ve Olimpizm ailesine başsağlığı diliyoruz'' denildi. (AA)