Aydın’ın 41. Valisi olarak 6 Eylül 2011 günü göreve başlayan Vali Kerem Al, iadeyi ziyaret programı kapsamında Makine Mühendisleri Odası Aydın Şubesi’ni ziyaret etti. 
Vali Kerem Al, ziyarette Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İl Sekreteri Metin Albeyoğlu ve TMMOB’ye bağlı Aydın’da temsilcilikleri bulunan 13 mühendis odası başkanı tarafından karşıladı.
Ziyarette tüm oda başkanları ile teker teker tanışan Vali Kerem Al, her oda başkanından odaların görev alanları hakkında bilgi aldı. Aydın’ın jeotermal potansiyeline işaret eden Vali Al, “Jeotermal konusu Aydın için çok önemli. Aydın’da jeotermali masaya yatıralım. Bu konuda beraber çalışalım. Bu konuda bu güne kadar yapılan yanlışlar var mıdır? Neden Aydın şehrini jeotermal ile ısıtamıyoruz? Yapılan yanlışlar varsa acilen masaya yatıralım. Jeotermal konusu ile ilgili en kısa zamanda bir araya gelmeliyiz. Kaybettiklerimiz neyse geri kazanmanın çarelerini bulmalıyız. Beraber çalışmak zorundayız. Jeotermalin avantajları nelerdir? Doğalgazın avantajları nelerdir? Ekonomik sıralaması nedir? Bu konuda gerekli çalışmayı sizlerden bekliyorum” diye konuştu.
Aydın’ın jeotermal potansiyeli ve bugüne kadar yapılanlar hakkında Vali Al’a bilgiler veren TMMOB Aydın İl Sekreteri Metin Albeyoğlu da, “Biz TMMOB olarak Aydın’da 2006 yılında ‘Jeotermal Enerji ve Aydın’daki Geleceği’ konulu bir sempozyum düzenledik. Sempozyumda jeotermal alanda uzman öğretim görevlilerini getirdik. Bu güne kadar da her ortamda ‘Aydın şehrini mutlaka jeotermal ile ısıtmalıyız’ diye konuştuk. Ama ne yazık ki MTA’nın ticari olarak tüm alanları satmasının önüne geçemedik. Elimizde ne yazık ki sadece Ilıcabaşı-Kalfaköy alanı kaldı. Sayın Valim, bu alanı kaybetmeyelim. Bu alanın kullanma yetkisi her ne şekilde olursa olsun Özel İdarede olmalı. Bizler tüm Oda Başkanları olarak bilgimiz dahilindeki her türlü konuda sizlerin yanındayız” şeklinde konuştu.