Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın"daki jeotermal kaynaklardan faydalanmak için Aydın Valiliği, Aydın Ziraat Odası, ADÜ Ziraat Fakültesi ve Aydın Ticaret Odası önderliğinde üretim planlaması yapılması gerektiğini savundu.
Aydın'daki mevcut jeotermal rezervlerin değerlendirilmesi için sivil toplum örgütü temsilcileri ve ADÜ Ziraat Fakültesi yetkilileri arasında daha önce görüşmelerin yapıldığını anımsatan Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, bu toplantıda Aydın Valiliği ve üniversite çatısı altında bir ürün planlaması yapılmasının gündeme geldiğini söyledi. Aydın"ın jeotermal kaynaklar bakımından oldukça zengin bir bölge olduğunun altını çizen Posacı, “Toplantıda kuyu ruhsat sahipleri ileride buhar avantajından yararlanarak ısıtmada nasıl kullanacak konusu tartışıldı. Gerekirse bu konuda yeni bir yasal düzenleme ile bu tekelin kırılması gerektiği görüşü hasıl oldu. Yine meyvecilikte erkencilik ve ihracata uygun çeşitlerin dikilmesi yönünde bir görüş alışverişi yapıldı. İhracata uygun meyveleri desteklemek veya erkenci çeşitleri destekleme yönünde fikir alışverişleri yapıldı. Burada bana göre yapılması gereken şey Aydın Valiliği, Aydın Ziraat Odası, ADÜ Ziraat Fakültesi ve Aydın Ticaret Odası önderliğinde bir üretim planlamasıdır” dedi.
Şu günlerde piyasaya çıkan erkenci ürünlerin üreticisine büyük ekonomik kazançlar sağladığına işaret eden Rıza Posacı, “Fakat sahada üretim yapan insanlar olarak bunun sıkıntılarını bizler yaşıyoruz. Bu bakımdan burada hep beraber ADÜ'nün de içinde olduğu planlama ile hangi çeşitler nerede olur bilimsel anlamda gerçek donelerle araştırılmalıdır. Burada pamuk sahasında pamuk, meyve alınacak sahada meyve yetiştirilmeli ve bunun akabinde çiftçimizin bu kriz sürecinden kurtulması için tarım kanununun çalıştırılması gerektiğine inanıyoruz. Çiftçimiz tarım kanunu çalışırsa prim olayından kurtulacak ve bu farklı fiyatla istediği geliri elde edecektir” diye konuştu.