Türkiye"nin ilk demir yolu hattı olan Aydın-İzmir yolunun yenilenip raybüslerin hizmete girmesinin ardından turistler de demiryolunu kullanmaya başladı. Bugün sabah saatlerinde Aydın tren garına gelen Japon turistler adeta tren garını renklendirdi.
Tatil için Türkiye"ye gelen Japon turistler, raybüslerin hem daha ucuz hem de daha güvenli olduğu gerekçesiyle gezilerini demir yoluyla gerçekleştiriyor. 1856 yılında yapılan ve Türkiye'nin ilk demiryolu hattı olan Aydın-İzmir demiryolu hattında çalışmaların tamamlanıp seferlerin başlaması üzerine, demir yollarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye"ye tatil için gelen 30 kişilik Japon turist kafilesi karayoluyla Pamukkale"den Aydın"a geldi. Aydın"ın tarihi mekanlarını gezen turist kafilesi Aydın gezisini tamladıktan sonra bir sonraki duraklarını otobüsle gitmek yerine Demiryolunu tercih ettiler.
Demir yolunun kendileri için daha güvenli olduğunu belirten Japon turistler, Çamlık Tren Müzesi"ne ardından da Efes"i gezecekler. Trenle Çamlık"a giden turistlerin, internet bağlantılı raybüslerdeki konfordan da memnun kaldıkları öğrenildi.