Polis, itfaiye aracıyla çıktığı balkondan eve girip çocukları aldı.
10 yıl önce Japonya'ya giden ve müteahhitlik yapan Gazi Saman, Akemi Saman ile evlendi. Daha sonra bu evlilikten iki çocuğu olan çift ayrılma kararı alınca Gaziantep'e geldi. 4 ay burada kalan çift yaklaşık 1 hafta önce Japonya'ya geri döndü. Tekrar Gaziantep'e dönen anne Akemi Saman burada avukatıyla birlikte çocuğunu almak için Cumhuriyet Savcılığına başvurdu.

İddiaya göre, Cumhuriyet Savcılığı, Ayşe Saman (5) ve Hanifi Saman'ın (3) anne Akemi Saman'a teslim edilmesi için talimat verdi. Polis çocukları almak için gittiği 8 Şubat Mahallesi'nde ailenin tepkisiyle karşılaştı. Savcılık kararıyla evden çocukları alacağını söyleyen polis eve alınmadı. Bunun üzerine polis, itfaiye ekiplerinden yardım isteyerek çocukları almak istedi. Bu sırada Japonya'da bulunan baba Gazi Saman yakınlarını arayarak çocuklarının kimseye verilmemesini istedi. İlk uçakla geleceğini söyleyen baba Gazi Saman yetkililerin kendisine biraz zaman vermesini istedi. Baba Gazi Saman ile konuşan yakınları, "Çocukların durumu iyi sen merak etme. Gazi balkondan içeri girdiler yapacak hiçbir şeyimiz yok ve her taraf polis. Yani burayı görsen elimizden gelen bir şey yok" dedi.

Savcılığın talimatıyla gelen polis ekipleri, olay yerine gelen itfaiye ekipleriyle 4. kata çıkarak balkondan eve girip çocukları aldı. Bu sırada çocuğu vermek istemeyen aile polise direnmeye devam etti. Baba Gazi Saman'ın beklenilmesini söyleyen yakınları polise engel olamadı. Çocukları alan polis olay yerinden uzaklaşmak isteyince Saman ailesi çocuğu polis otosundan almak için çabaladı. Çocuklar daha sonra Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Daha sonra Çocuk Polisi'ne gelen Saman ailesinin avukatı Hüseyin Çolak, yetkililerle görüştü. Sahte evraklar düzenlenerek çocuğun evden alındığını ileri süren Çolak, "Baba 3 ay önce Gaziantep'e geliyor arkasındanda anne çocukları alarak Gaziantep'e geliyor. Daha sonra baba Japonya'ya dönüyor işlerini halletmek için. Daha sonra anne gidiyor ve çocuklar burada babaannesine bırakılıyor. Daha sonra anne bir takım sahte evraklarla burada savcılığa müracaat ederek, bizce yasal olmayan bir şekilde gecenin bir saati, hiçbir şekilde çocuk hakları sözleşmesine uymayan bir şekilde çocukları evden alıyorlar. Bizce bu yanlış ve gerekli müracaatlarımızı hemen yapıyoruz. Annenin yapmak istediği çocukları buradan alıp Japonya'ya gitmek. Orada da çocuğu bir daha babaya göstermemek. Bunu engelleyeceğiz inşallah. Onlar hemen şuanda gitmek istiyor ama engellemeye çalışıyoruz" dedi.

Çocukların amcası Ahmet Albayrak, hiçbir sorun yokken çocuğun polis zoruyla evden alındığını ileri sürerek, "Türkiye geldiklerinde ikisi de anlaşarak çocukları burada bıraktı. Kendileri de Japonya'ya gitti. Aradan bir hafta sonra Akemi mahkeme kararıyla çocukları polis zoruyla aldı. İtfaiye geldi polis geldi, çilingirci geldi zoraki çocukları aldılar. Aslında buna hakları yoktu. Çünkü çocukların babaları burada değil. Baba şuanda buraya geliyor ve çocukları mahkeme kararıyla tekrar almak istiyoruz. Beraber bizim evimizde kalıyordu. Biz çocuklarımızın örf ve adetlerine göre yetişmesini istiyorduk. Japon annede bunu istemediği için mahkeme kararıyla çocuklarını almak istiyor. Babası yarın öğle uçağıyla buraya geliyor. Kendisi yaklaşık 10 yıldır orada müteahhitlik yapıyor. Çocukların psikolojisi çok kötü şuanda büyük annelerine sarılar teselli olmaya çalışıyorlar. Türk örfe adetlerine göre çocuklarımızı büyütemeyecekler. Çocuğun bu ülkeden çıkmasını istemiyoruz" dedi.

Öte yandan, çocuklarına kavuşan anne Akemi'nin mutluluğu yüzüne yanırken, sağlık kontrolü için hastaneye götürülen çocuklar annelerin kucağında kameralara el salladı./sabah