Medyada yer alan haberlerin kendilerini tatmin etmediğini fark eden Bozdoğan Şair Fethi Bey İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri, konuyla ilgili daha ayrıntılı ve doğru kaynaktan bilgi almak istediklerini okul idarecilerine bildirdiler. Bu konuyla ilgili yapılabilecek çalışmaları değerlendiren idareci ve öğretmenler, en doğru bilgiyi yine askerlerden alabileceklerini düşünerek ilçede bulunan Bozdoğan İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı"nı ziyaret etmeye karar verdiler. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra, Müdür Yardımcısı Nadir Coşkun ve öğretmenlerden Hasan Aydoğan ile Mehmet Ali Asar gözetiminde öğrenciler jandarmayı ziyaret ettiler.
Öğrencileri karakol girişinde karşılayan Jandarma Üsteğmen Ali İhsan Kurtulan, öğrencilere karakolun yapısı ve işleviyle ilgili bilgi verdi. Ayrıca son günlerde medyada sıkça yer alan Türkiye"nin Kuzey Irak operasyonuyla ilgili bilgi vererek, operasyonun bittiğini öğrencilere bildiren Üsteğmen Ali İhsan Kurtulan, öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
6. sınıf öğrencisi Talip Erikçi, öğrenciler adına Jandarma Üsteğmen Ali İhsan Kurtula"ya çiçek vererek, işaret dilini kullanarak her zaman askerlerimizin yanında olduklarını, gerekirse kendilerinin de bu yüce görevi seve seve yapabileceklerini ifade etti.