Karacasu ilçesine bağlı Geyre Jandarma Karakol Komutanlığı"nda görevli askeri personeller, yaralı olarak buldukları Şahin"e şefkat ellerini uzattılar.
Geyre Jandarma Karakol Komutanlığı personeli tarafından koruma altına alınan Şahin"in bir avcı tarafından vurulduğu tahmin edilirken kanadı kırık olduğu öğrenilen vahşi kuş için jandarma seferber oldu. Yaralı kuşa yapılan ilk müdahalenin ardından Aydın Doğal Hayatı Koruma Vakfı yetkililerine teslim etme kararı alan jandarma ekipleri, doğal yaşamın dengesini korumada en önemli görevlerden birini üstlenen şahinlerin korunması gerektiğini, özelliklede bu konuda avcılar başta olmak üzere herkese önemli görevlerin düştüğünü ifade ettiler. Yaralı kuşun bir an önce iyileşebilmesi için çalışma başlatan jandarma, yaralı Şahin"in veteriner tarafından kontrol edilmesinden sonra Cuma günü Aydın Doğal Hayatı Koruma Vakfı"ndan gelecek yetkililere teslim edecekleri öğrenildi.
Geyre Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Rıfat Dikici, yaralı Şahin"i arazide çalışma yapan askerlerin bulduğunu ifade ederek, “Şahin"in kanadı kırık olduğunu gören askerlerimiz yakalayarak karakola getirdi. Yaralı Şahin"i veterinere gösterdik. O da kırık olan kanat için özel bir pens takılması gerektiğini ancak o şekilde tekrar uçabileceğini söyledi. Hemen Aydın Doğal Hayatı Koruma Vakfı"nı arayarak durumu aktardık. Erkek olduğunu öğrendiğimiz yaralı şahin"in yavrusunun olabileceğini düşünerek bir an önce iyileşmesi için çaba sarf ediyoruz. Doğal hayatın korunmasında büyük önem taşıdığını düşündüğümüz Şahin ve benzeri yırtıcılara zarar verilmemesi gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan duyarlı davranmalarını bekliyoruz” dedi.