Aydın'da jandarma trafik timleri, Buharkent, Karacasu ve Kuyucak ilçelerinde sürücülerin ve yayaların trafik konusunda bilgilendirilmesi amacıyla toplantılar yaptı.
Jandarma trafik timleri tarafından kahvehanelerde yetişkinlere, okullardaysa öğrencilere yönelik düzenlenen toplantılar sürüyor.
Jandarma trafik timleri toplantılarda, kırsal kesimde traktör ve motosiklet kullanımlarının yaygınlığının olduğunu, sürücü belgesi olmadan ve gerekli eğitim alınmadan, trafik kurallarına uyulmadan insan ve yük taşıması yapılmamasını istedi.
Okullarda ve kahvehanelerde görüntülü sunumlarda gerçekleştiren trafik timleri, motosiklet sürücülerinin koruma gözlüğü ve kask taşımasının yanı sıra yanlarındaki yolcuda da aynı ekipmanların bulunmasının önemine değindi. Jandarma timleri, motosiklet kullanıcı ve yolcularının kask kullanmakla ölüm ve yaralanma riskini yüzde 45 oranında azalttıklarını, son 3 yılda köy, belde ve kent merkezindeki trafik kazalarına karışan araçların yüzde 17'sinin motosiklet olduğunu kaydettiler. Trafik timleri, kazalara karışan motosikletlerde sürücü ya da yolcu olarak bulunanların yüzde 97'sinin koruma başlığı olan kaskları takmadıklarının belirlendiğine dikkati çekti.