Törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadir Kılınç, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, daire müdürleri, şehit yakınları, jandarma mensupları ve askerler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan, “Bu gün Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 172’inci yıl dönümünü gururla kutlamanın onur mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Kuruluşundan bu güne yüce milletimizin sevgi ve güvenine mashar olmuş milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması ile ilgili hizmetleri ile ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma fertleri olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk Milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur kar demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak, büyük bir heyecanla ve özveriyle görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılana penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı amaç edinmiştir. Jandarma Teşkilatımız ulaştığı bu günkü onurlu seviyede emek gayret ve alın terleri bulunan Saygıdeğer Komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı olarak daima minnetle yad edecektir. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Ulu Öndere Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar Jandarma Teşkilatının fedakar fertlerine ve ailelerine sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim '' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş ve protokol üyeleri tarafından sportif faaliyetlerde derce girenlere ödülleri verildi. Şiirlerin okuması, Mehter Takımının ve halk oyunları gösterisinin ardından tören geçişi ile tören sona erdi.