İstanbul Arnavutköy’de yol kenarında bir motosiklet sürücüsünün cesedini bulan jandarma, hassas bir incelemeyle olayı aydınlattı. Motosikletin benzin deposundaki darbeden yola çıkarak meydana gelen çarpışmanın bir çekicinin arkasındaki sivri bir metalden kaynaklandığını belirleyen jandarma şüpheliye ulaşmayı başardı.
Arnavutköy Yassıören Yolu üzerinde 8 Kasım günü bir motosiklet sürücüsünün yerde yattığı ihbarını alan jandarma ekipleri hemen olay yerine gitti. Motosiklet sürücüsünün Nevzat Tezel olduğu belirlenirken olay yerinde hayatını kaybettiği görüldü.

Ezilme nedenine baktı
Tezel’in çarptığı araca ait hiçbir iz olmaması nedeniyle ilk bakışta olay tek taraflı bir kaza gibi görünüyordu. Ancak olay yeri inceleme ekiplerinin titiz çalışması soruşturmanın seyrini değiştirdi. Motosikletin sol tarafında bulunan depo kısmındaki ezik bölgenin yere sürtünmeden kaynaklanmayacağı ve bir çarpışma sonucu ezilmenin meydana gelebileceği değerlendirmesi sonucu jandarma ekipleri yol üzerindeki kamera kayıtlarını incelemeye başladı.
Ekipler Nevzat Tezel’in kullandığı motosikletin geçişinin hemen ardından karşı yönden mavi bir traktörün arkasındaki bir tarım aracıyla gittiğini gördü.

Mesafe ve görüntüler
Jandarma İ.A adlı şahsın kullandığı traktöre ulaşırken savcılıktan alınan izin doğrultusunda ifadesine başvuruldu. İ.A, bir tarlanın yakınlarında motosikletli bir sürücü gördüğünü söyleyince kaza yeri ile arasındaki mesafe ölçüldü.
Mesafenin bin 500 metre olduğu ve traktör ile 2 dakikada gidildiği tespit edilince kamera kayıtlarındaki görüntüler karşılaştırıldı. Kamerada da iki sürücünün arasında 2 dakika olduğu belirlenince motosiklet sürücüsü Nevzat Tezel’in karşı yönden gelen traktörün arkasında takılı tarım aracına çarptığı belirlendi.

Traktörcü tutuklandı
Motosiklet sürücününün, traktörün enine göre 60 santimetre çıkıntısı olan pulluğa çarpıp fırlayarak pulluğun üzerine düştüğü ve kaskı olmasına rağmen başından ağır bir yara aldığı saptandı.
Pulluğun üzerindeki boya da kask üzerinde iz bırakırken traktörün sürücüsü İ.A. çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Motosikletin traktördeki çıkıntıya çarptığı belirlendi.

 

milliyet