Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi'nde çiftçi 38 yaşındaki İbrahim Eski, yemek yiyip alkol aldığı kafenin satış fişi vermemesi üzerine, şikayetçi olmak için aradığı jandarma ekiplerinden dayak yediğini ileri sürdü.
Atayurt Beldesi Gaziçiftliği Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası İbrahim Eski, geçen 27 Temmuz akşamı gittiği Atakent Beldesi'ndeki Özgür Cafe'de yemek yiyip alkol aldı. İddiaya göre, gece geç saatlere kadar alkol alan Eski, hesabı istedi. Tek başına oturmasına rağmen gelen 400 liralık hesabı tartışmalardan sonra ödeyen Eski, karşılığında satış fişi istedi. Fiş verilmemesi üzerine de jandarmayı arayarak şikayetçi oldu.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, iddiaya göre karakola götürdükleri Eski'yi dövdü. Eski'nin Cumhuriyet Savcılığı'na askerler hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturma başlatıldı. Silifke Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Eski'ye, 'Her iki gözde kızarıklık, göz etrafında morarma ve şişlik. Sırtta sol tarafta 10'ncu kaburga hizasında ve her iki omuzda darp izleri mevcut' diye rapor verildi.

REZİL OLDUM, GURURUM KIRILDI

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken İbrahim Eski başından geçenleri ise şöyle anlattı:

"Özgür Cafe'de yemek yedim ve alkol aldım. 400 lira hesap geldi, bedelini ödedim ve karşılığında satış fişi istedim. Fiş verilmeyince oradan jandarmayı aradım. Bir ekip beni alıp, karakola götürdü. C. adlı astsubay, 'Buradan fiş alamazsın' deyince ben de 'Ortak mı çalışıyorsunuz?' diye tepki gösterdim, 3 asker beni kelepçeledi. Bahçede yarım saat dövdüler. Bu sırada üzerime şişe ile su döktüler, elime MP- 5 silah tutuşturup 'İntihar et şerefsiz' diye bağırdılar. Sabah saat 06.00'ya kadar karakolda tutuldum. Karakola getirirlerken sağlık raporu almadıkları halde, sabah bırakırken Devlet Hastanesi'ne sağlık raporu almaya götürdüler. Acildeki doktor göz doktoruna sevk edilmemi istedi. Ama jandarma göz doktoruna götürmeden beni hastaneden çıkardı. 'İfademi alın' dedim. 'İki gün sonra alacağız' dediler. İki gün sonra aradığımda, aynı astsubay 'Ben o işi ailenle hallettim' dedi. Ben 18 yaşından küçük müyüm ki ailemle görüşülüyor. Ardından savcı talimatıyla ifademi Silifke Emniyet Müdürlüğü'ne verdim. Hem fiş verilmediği için hem de suçsuz yere dayak yediğim için 3 asker ve 1 astsubaydan şikayetçi oldum. İşimin tam arttığı dönemde dayak yediğim için en az bir hafta çalışamayacağım. İki omzumda, sırtımda morluklar ve ağrı var. İki gözüm de mor, kan çanağı gibi. Aileme, çocuklarıma rezil oldum, gururum kırıldı. Bu dayağın sorumlularının hesap vermesini istiyorum."