Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, uluslararası film yapımcılarının Türkiye'ye gelmelerine yönelik teşviklerle ilgili yasal düzenlemelerin bu yasama döneminde yapılacağını bildirdi.


Bakan Günay, James Bond filminin yapımcıları Barbara Brocolli ve Michael Wilson'u makamında kabul etti. Brocolli ve Wilson ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Günay, son çekilicek James Bond filminin açılış sahnelerinin İstanbul'da çekileceğini belirterek, gilmin yapımcıları ile bu nedenle biraraya geldiğini kaydetti.

Çekimden önce yardımcı olabilecekleri konuları konuştuklarını belirten Günay, James Bond filmlerinin dünyada yüksek seyirci çeken filmler olduğunu ve bu filmlerin çekildiği mekanların da turistlerin ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Günay, filmin 50. yıldönümünde çekilecek son seri filminin açılış sahnelerinin Türkiye'de çekilecek olmasının da artan turizme katkı yapacağını kaydetti.

Film sektörüne verdikleri desteklerin karşılığını almaya başladıklarını anlatan Günay, "Amacımız uluslararası yapımcıları da ülkemize getirmek. Bunun için teşviklerle ilgili bu yasama döneminde gerekli adımları atacağız" dedi.

Filmin yapımcılarından Michael Wilson ise James Bond filminin 50 yıldönümünde Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Kültür Bakanlığı'nın her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu ve bunun için teşekkür ettiklerini söyledi.

Barbara Brocolli de, James Bond filmlerinin Türkiye'de bilinmekte olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Brocolli Bakan Günay'a James Bond filmleri serisini de takdim etti.

Gazetecilerin soruları üzerine Bakan Günay, filmin çekileceği mekanlarından birinin Sultanahmet olacağını ancak, diğer mekanlar için arayışların sürdüğünü söyledi. Günay, deniz kıyılarında da çekim yapılacağını belirterek, "Ben İzmir'i razı etmeye çalışıyorum" dedi.