İstanbul’un tarihi mekanlarındaki çekimlerinde tarihi dokuya zarar verildiği iddialarıyla gündeme gelen 007 James Bond serisinin 25. filmi “Skyfall”in çekimleri aralıksız sürüyor. Pazar günü Kapalıçarşı’nın çatısında motor kovalamaca sahnelerine devam edildi. Çekimler sırasında çatının son derece bakımsız olduğu gözlerden kaçmadı.
Gün boyu çatıda süren dublörlü çekimlerde yorgun düşen set ekibinin tüm ihtiyaçlarını da burada karşıladıkları görüldü. Yemek molası verildiğinde bir lokantadan sipariş verilen yemeklerin görevli bir kadın tarafından Kapalıçarşı’nın çatısına kadar çıkartılması dikkat çekti.

Bond geldi, Fethiye’ye geçti
Geçen cumartesi sabahı filmle ilgili eleştiriler üzerine James Bond serisinin yapımcısı Michael G. Wilson ve filmin Türkiye’deki çekimlerinden sorumlu olan Anka Film’in patronu Ali Akdeniz basının soruları yanıtlamış ve filmin başrol oyuncusu Daniel Craig’in pazar günü ülkemize geleceğini açıklamıştı. Craig’in gelmeyeceği sadece dublörlü sahnelerin ülkemizde çekildiği iddiası da ortaya atıldı. Ancak bu söylenti filmin yapımcısı tarafından yalanlandı.
Craig’in pazar günü Türkiye’ye geldiği ve Fethiye’deki çekimler için kamera karşısına geçtiği öğrenildi. Türkiye çekimlerinde ayrıca “Eve” karakterini canlandıran Naomie Harris’in de rol alacağı öğrenildi. 2 Kasım’da seyirciyle buluşacak olan filmin 15 dakikalık bölümünün çekimleri ülkemizde yapılıyor. (Milliyet)