Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Nihat Ergün, fuar sırasında 12 ülkenin bakanlarıyla yapacağı ikili görüşmelere ilişkin yarın saat 10.30;da İzmir Swissotel Grand Efes;de bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bakan Ergün'ün aynı gün, Türkiye'ye gelen bakan ve üst düzey ülke yöneticileri ile ikili görüşmelerde de bulunacağı bildirildi. Türkiye'nin en büyük sanayi ve ticaret fuarı olma özelliğini koruyan İzmir Enternasyonal Fuarı;na bu yıl, dünyanın değişik coğrafi bölgelerinden yaklaşık 36 ülkenin katılması bekleniyor.

226;sı yabancı, 777;si yerli olmak üzere toplam 1003 firmanın katılacağı bildirilen fuarda, bakan düzeyinde temsil edilecek ülkeler ve bakanlarının isimleri şöyle:
“KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Etiyopya Ticaret ve Endüstri Bakanı Girma Bırru, Letonya Ekonomi Bakanı Artis Kampars, Uganda Ticaret Bakanı Nelson Gagawala, Bangladeş Sanayi Bakanı Dilip Barua, Fildişi Sahili Ticaret Bakanı Youssouf Soumahoro, Pakistan Federal Sanayi ve Üretim Bakanı Ahmad Wattoo, Sri Lanka İhracatı Geliştirme Bakanı Cegu Isadeen, Nijerya Tarım ve Su Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Fidelia Akuabata Njeze, Kongo Küçük ve Orta ölçekli İşletmeler Bakanı Yvonne A. Mougany, Mali Sanayi Yatırım Ticaret Bakanı Ahmadon Abdoulaye Dıallo ve Tanzanya Ticaret ve Sanayi Bakanı Mary Magu.” Türkiye'nin en eski fuarı olma özelliği taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı'na, her yıl 15 farklı ürün grubunda, binin üzerinde yerli ve yabancı firma katılıyor. Yaklaşık 60 ülkenin delegasyon, ticari, sanatsal ve kültürel düzeyde katılım sağladığı fuarı, ortalama 1,5 milyon kişi ziyaret ediyor.