Dünya bilişim sektörünün önde gelen isimlerini İzmir’de bir araya getiren 36. Uluslararası Bilgisayar Yazılımı ve Uygulamaları Konferansı, kentin bilişim vizyonuna önemli katkılar sağlayacak.

İzmir’de düzenlenen 36. Uluslararası Bilgisayar Yazılımı ve Uygulamaları Konferansı “Compsac 2012” kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Bilişim Vizyon Arama Konferansı” Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. İzmir’e bilişim ve teknolojide yeni bir vizyon çizmesi hedeflenen arama konferansında dünya bilişim sektörünün önde gelen isimleri ile İzmirli bilişim firmaları ve akademisyenler bir araya geldi. Konferansa ünlü bilişim şirketi Temenos’un Yönetim Kurulu Üyesi George Koukis, dünyanın teknoloji alanında önde gelen organizasyonu İEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Enstitüsü Bilgisayar Topluluğu) Bilgisayar Topluluğu Başkanı John Walz ile Learnita Genel Müdürü Dr. Mario Raich da konuşmacı olarak katıldı.

“İzmir Bilişim Vizyon Arama Konferansı”nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir’de bir ilkin gerçekleştirildiğini belirterek, “İzmir Pazartesiden Cuma’ya kadar bir bilişim fırtınası içinde olacak. 36 senedir yapılmakta olan bu konferans, İzmir’in dünyaya tanıtım bakımından önemlidir. Çok değerli uzmanların 5 gün içinde koyacağı katkılar, İzmir’den tüm dünyaya yayılacaktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bilişim alanında yaptıkları çalışmaları da özetleyen Dr. Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilgi birikimimizi, elimizdeki verileri, İzmirli hemşehrilerimizin refahı için kullanıyoruz. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendine has yazılımlarıyla gerçekten büyük yol katetti. Örneğin kentin altına 400 kilometrenin üzerinde fiber optik kablo döşüyoruz. 2 boyutlu ve 3 boyutlu kent rehberimizle önemli bir hizmet veriyoruz.”

İzmir’in geleceğini çizmek…

Moderatörlüğünü İzmir Bilişim Vizyon Arama Konferansı ve Compsac 2012 İzmir Konferansı Organizasyon Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr Tuğkan Tuğlular’ın üstlendiği konferansta İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi de birer konuşma yaptı. 21. yüzyıla bakıldığında inovasyonun en fazla olduğu alanların bilişim sektörü olduğunu dile getiren İYTE Rektörü Güden, İzmir’in öncülerin şehri olduğunu belirterek, “Bilişimle ilgili vizyon bence İzmir’e yakışacak. Burada konuşulan şeyler burada kalmamalı. Bundan sonra bize düşen görev, buradan çıkacak temel noktaları alarak İzmir’in geleceğini çizecek noktaya getirmemiz” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi de bu konferansın İzmir’in bilişimde marka kent olması yolunda atılan önemli bir adım olduğunu söyledi ve konuşmasında bilişimin ekonomik ve sosyal kalkınmada önemine dikkat çekti