İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in tasarım kenti olması amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''İzmir'in tasarım kenti olması için önce kenti tasarlamak gerekir'' dedi.

Aziz Kocaoğlu, Ege Giyim Sanayicileri Derneği'ni (EGSD) ziyaret ederek, yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Torun, İzmir'de 5 kez moda tasarım kampanyası düzenlediklerini, bu yıl etkinliği moda sanat festivaline dönüştüreceklerini söyledi.

Moda Sanat Festivali'ni bu ay gerçekleştireceklerini, Kocaoğlu'na çalışmayla ilgili bilgi sunacaklarını belirten Torun, ''Yapacağımız festival Gelinlik, Damatlık, Abiye fuarından daha çok ses getirecek, İzmir'in yurt içinde ve yurt dışında tanınırlığını artıracak. Tasarım kenti olmaya aday İzmir'e festivalimiz katkı koyacak'' dedi.

Aziz Kocaoğlu ise EGSD yöneticileri ile Gelinlik, Damatlık, Abiye Fuarı için 5 yıl önce bir çalışma yaptıklarını, bu çalışmanın kente büyük katkı sağladığını ve İzmir'in özellikle gelinlikte bir başkent haline geldiğini anlatarak, şunları söyledi:

''Düzenlediğimiz fuarlarda tasarımın önemi ortaya konuldu ve İzmir'in tasarım kenti olması fikri ortaya çıktı. İzmir'in tasarım kenti olması için yol haritasını belirliyoruz. İzmir'de özellikle giyim ve ayakkabı sektörü çok gelişmiş. Bu gelişime katkı koymamız gerekir. İzmir tasarım kenti olursa bu sektörler de gelişir. Kentin gelişimi için belediye, sivil toplum örgütleri, sanayicileri, oda yöneticilerinin birlikte çalışması gerekir. İzmir'in tasarım kenti olması için önce kenti tasarlamak gerekir.''

-''METRO HATTINDA GECİKME OLABİLİR''-

Aziz Kocaoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine metro hatlarının devreye alınmasıyla ilgili bir aylık gecikme olabileceğini bildirdi.

Bornova-Evka 3 hattı ile Üçyol-Üçkuyular hattındaki Hatay ve İzmirspor istasyonlarının devreye alınacağını belirten Kocaoğlu, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları için yüklenici firmanın 8 aylık süre uzatım talebinin belediyeye ulaşmadığını ifade etti.

Kocaoğlu, ''Fahrettin Altay ile Poligon istasyonlarında zemin çürütme çalışması bitmek üzere. Yeni başlık ve makineyle çalışmalar sürüyor. Zaten bugüne gecikmeyle geliyoruz. Birkaç aylık daha gecikme olabilir'' dedi.

Yüklenici firmanın işçilere ödeme yapmadığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, ''Biz hak edişleri zamanında ödüyoruz. Türkiye'de en hızlı hak edişleri ödeyen kurum biziz. Firma ile görüşüp işçinin hakkını savunuruz'' şeklinde konuştu.