Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı mektup, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Dışişleri Tanıtım Daire Başkanı, BIE Türkiye Delegesi ve BIE Usul Komitesi Başkanı Necil Nedimoğlu ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Ergüder Can tarafından, Loscertales'e verildi.
 
Fuarların olimpiyatı expo'ya ilk müracaatı yapan ülkeyiz
 
İzmir Valisi Kıraç düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: "Expo'ya ilk müracaatı yapan ülkeyiz. Tema insan sağlığı. İzmir Expo'yu fuarların olimpiyatı olarak görüyoruz. Expo yalnızca bir fuar değil. Uluslararası ilişkilerde barışın, kardeşliğin, kültürler arası ilişkilerin ve ülkeler arası diyaloğun üst seviyeye çıkarılması, barış projesi olarak gördüğümüz için bu girişimde yer almayı önemli bir görev olarak görüyoruz. Expo'ya hem Ege Bölgesi hem de Türkiye adına önem veriyor ve başarı ile temsil edeceğimize inanıyoruz. Ana tema 'sağlık'. İzmir organik tarımın ana merkezi. Termal kaynakların çoğu bu bölgede, hem beslenme hem doğal kaynakları itibarı ile ve sağlıktaki yenilikleri dokuz üniversitemizin yer aldığı İzmir ile en iyi şekilde temsil edeceğiz."
 
İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş ise yaptığı konuşmada, "İzmir'in 20 yıllık rüyası Expo'yu birazda tecrübesizliğimizden kaybettik. Bu adaylık sürecinde bizi en çok güçlendiren Türkiye'nin ekonomik durumu, bugün Avrupa'nın en çok büyüyen ülkesi, bölgesel bir güç ve önümüzde ki süreçte de küresel bir güç olmaya aday ülke olmasıdır. Dünyanın en büyük organizasyonu Expo'da bu kez kaybetmeyeceğiz" dedi.
 
Uluslararası Sergi Bürosu (BIE) Türkiye Delegesi Nedimoğlu hazırlıkların tamamlanması ile iki ay içinde Paris Bürosu'nun çalışmaya başlayacağını belirtti. Heyet basın toplantısının ardından Türkiye'ye hareket etti.