İZMİR CHP'ye üç kişilik kayyum heyeti atandı. 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi Kenan Eryılmaz'ı, Güler Tunçoku ve Suat İstanbullu'yu CHP'ye kayyum olarak atadı. Kayyum, 30 gün içinde olağanüstü il kongresini yapacak.
CHP İzmir İl Başkanlığına genel merkez tarafından Kemal Karataş'ın atanmasıyla başlayan sancılı süreç devam ediyor. Muhalifler Karataş'ın parti tüzüğüne ve yasaya aykırı olarak il başkanlığına atandığını iddia ederek mahkemeye başvurmuş, mahkeme Karataş'tan önce il başkan vekilliği görevini sürdüren Zikri Dursun ve yönetiminin tekrar göreve atanması kararını vermişti. Bunun üzerine de CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) mahkemenin atadığı yönetimi tekrar görevden alarak Karataş'ı il başkanlığına atadı. Muhalifler bunun yasaya aykırı olduğunu öne sürerek 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu ve il yönetimine kayyum atanmasını istedi. Bugün yapılan duruşmada, mahkeme muhaliflerin isteğini yerinde buldu ve üç kişilik kayyum atadı. Kuyyum heyetinde parti üyeleri Kenan Eryılmaz, Suat İstanbullu ve il Genel Meclisi Üyesi Güler Tunçoku yer alıyor. Mahkeme'nin aldığı bu karar tartışmaları da beraberinde getirdi.

"GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"
CHP İzmir il Başkanı Kemal Karataş ise, görevinin başında olduğunu söyledi. Mahkemenin kayyum heyeti atadığını fakat son kararın Yargıtay tarafından verileceğini öne süren Karataş, Yargıtay'ın kararınden önce 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının uygulanamayacağını savundu. Karataş, mahkemenin kararından hemen sonra parti avukatlarının Yargıtay'a başvurduğunu belirterek, “İl başkanlığı görevim devam ediyor. Yargıtay'ın kararını hep birlikte bekleyeceğiz. Artık o arkadaşların da ile dava açacak hakları kalmadı'' dedi.
Mahkeme tarafından kayyum olarak atanan Suat İstanbullu ise, en geç Pazartesi gününe kadar il yönetimini devralacaklarını açıkladı.