Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ın medyayı eleştirirken, “onlar köpekleriyle yatar kalkarö şeklindeki sözleri İzmir"de farklı şekilde yankı buldu. AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, AKP gelirse sahilde köpekle dolaşmayı bile yasaklayacakları söylentilerinin doğru olmadığını açıkladı.

İzmir il başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İzmir"de AKP"nin farklı bir kalıba sokulmaya çalışıldığını kaydeden Aksoy, AKP gelirse sahilde köpekle dolaşmayı bile yasaklayacakları söylentilerinin oluştuğunu ifade ederek sert konuştu.

Aksoy, “Aydınlıkların kenti İzmir"de bu dedikodular da nereden çıkıyor. Bunu söyleyerek insanımıza rüştünü ispat etmemiş kişi muamelesi yapmaya kimsenin hakkı yok. Her şey saygı ve sevgiye dair. Bizim anlayışımız bu. Biz ne kimsenin başını örtmeye çalışırız ne de örtüsüyle eğitime girenlere engel oluruz. Benim başı açık iki kızım var. Kim onların başını örtmeye kalkarsa karşısında beni bulur. Ama onlar da günün birinde başlarını örtmek isterse bunu engellemek isteyen de karşısında beni bulur. İzmir hep aydınlıkların kenti oldu. Bunu kimse bozmaya çalışmasın.ödedi.

Milliyet