Bursa'da izni bittikten sonra birliğine dönmek istemeyen 22 yaşındaki Uğur Odabaşı, av tüfeğiyle çevreye ateş ettikten sonra namluyu boğazına dayayıp eylem yaptı. Yakınlarıyla polise 4 saat ecel terleri döktüren Uğur Odabaşı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından güçlükle ikna edildi.

Merkez Yıldırım ilçesi Değirmenli Kızık Mahallesi Güneş Sokak'ta oturan evli 1 çocuk babası Uğur Odabaşı, 3 ay önce askere gitti. Bir süre önce izne gelen Odabaşı, izni bittikten sonra birliğine geri dönmedi. Ailesinin birliğine teslim olması için ikna edemediği Odabaşı, dün akşam saatlerinde alkol aldı ve av tüfeğiyle dördüncü kattaki evlerinin balkonuna çıkarak, Askere gitmek istemiyorum diye bağırdıktan sonra rastgele çevreye ateş etmeye başladı.

Ailesi ve çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri Uğur Odabaşı'nı ikna edemedi. Zaman zaman doğrulttuğu tüfeği ile polislere, Yaklaşırsanız sizi vururum diye tehditler yağdırdı.

POLİS ÖNLEM ALDI AMA YAKLAŞMADI

Antalya'da geçen şubat ayında, meydana gelen olayda, bir benzin istasyonunda çevreye rasgele ateş açan Celal G.'yi ikna etmeye çalışan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın şehit olması olayını dikkate alan polis, Odabaşı'na her hangi bir müdahale yapmayıp, amirlerinin telsiz anonsu ile olay yerinden uzaklaşırken, mahalleyi araç trafiğine kapatıp meraklı kalabalığı ise uzaklaştırdı.

Yaklaşık 4 saat boyunca yakınları tarafından ikna edilemeyen Uğur Odabaşı'nı eyleminden vazgeçirmesi için olay yerine gelen merkez Yıldırım Belediye Başkanı Ak Partili Özgen Keskin ikna etti. Polis aracının megafonundan Uğurcuğum ben Belediye Başkanı amcan Özgen Keskin. Evladım ben şimdi garnizon komutanımızla görüştüm, seni alıp hastaneye götürüp tedavi ettireceğiz. Daha sonra, 'askerliğe elverişli değildir' diye rapor alacağız. Böylece askerlik yapmayacaksın dedi. Belediye Başkanının konuşmalarını dinlerken çatıda bulunan yakınları tarafından belinden tutulup elinden tüfek alınan Uğur Odabaşı, ambulansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne götürüldü.