Okulda düzenlene etkinlikte öğrencilere kitaplarını imzalayan İzgü, çocuklarla sohbet etti.
Devam eden çalışmaları hakkında bilgiler veren Muzaffer İzgü, “Bu zamana kadar 135 kitabım yayımlandı, bunların 85"i çocuk kitabı. Şunu söylemek istiyorum; Çocuk okuru olmayan bir toplumun büyük okuru olmaz. Ben çocukları büyükler için yazılmış kitaplara hazırlıyorum. Artık Didaktik olmayacağım, çocuklara vereceğimiz mesajı gizleyerek veriyorum. Paylaşma, arkadaşlık, yardımseverlik, güçsüzün yanında olma, Atatürk ilkelerine bağlılık, doğayı koruma bu mesajları kitaplarımda veriyorum. Bazen kitaplarımda iki kuşak öncesi kültürü çocuklara vermeye çalışıyorum. Kitaplarımın 3 tanesi duygusal diğerleri eğlendirme amacı güdüyor yani gülmek benim için bir araç güldürerek mesajımı veriyorum” diye konuştu.
Bazı kitaplara yasak getirilmesine anlam veremediğini söyleyen İzgü, “Bilgisayar hayatımıza bir oyuncak gibi girdi. Anne ve Babalar çocuklarına yeterince önem vermiyor. Futbol ön planda, bunların yerine her mahallede kütüphane olsa keşke. Kitap okuma alışkanlığımız ne yazık ki yok, yazın burada sahilde kim kitap okuyorsa bilin ki o yabancıdır. O nedenle kitap okuma alışkanlığı kazanmalıyı” dedi
Öğrencilerin karşısına çıkarak öğütler veren izgü, şunları söyledi: “Şu ana kadar 135 kitap yazdım. Bunların içerisinde filme çevrilen, yabancı dillere çevrilen kitaplarım var ama biz ülke olarak okumuyoruz. Bit Japon yılda 25 kitap okurken bizim ülkemizde 25 kişi bir kitap okuyor”