zmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZFAŞ ile DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine İZFAŞ işçileri greve çıktı.

İZFAŞ işçileri, grevin ilk gününde bir eylem yaparak talepleri karşılanana kadar grevi sürdüreceklerini vurguladı. Sosyal-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Dairesi Başkanı Engin Sezgin, tek bir konu haricindeki tüm konularda anlaşma zemini yakalandığını ancak işveren tarafının daha önce verdiği teklifi geri çekerek, anlaşma zeminini ortadan kaldırdığını söyledi. Sezgin, çözüm için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu göreve çağırdı. 

-GREVE YÜZDE 100 KATILIM- 

İzmir Enternasyonal Fuarı da dahil olmak üzere çeşitli fuar, kongre ve etkinlikleri düzenleyen İZFAŞ çalışanları adına Sosyal-İş ile İZFAŞ işvereni arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, sendika 5 Ağustos’ta grev kararı almış, ilerleyen günlerde anlaşma sağlanamaması durumunda grev kararının 22 Ağustos’ta uygulamaya konulacağını duyurmuştu. Bu sürede anlaşma sağlanamaması nedeniyle 90’a yakın İZFAŞ çalışanı bu sabah greve çıktı. Grev yüzde 100 katılımla başladı. 

-İZFAŞ İŞÇİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADILAR- 

Sosyal-İş'in çağrısıyla İZFAŞ işçileri, saat 12:30’da İZFAŞ önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri ile Lastik-İş Sendikası İzmir Şubesi’nin yönetici ve üyeleri de katılarak destek verdi. Sosyal-İş'te örgütlü bir başka işyeri olan ÜNİBEL çalışanları, pankartlarıyla eylem alanına girerken, alkışlarla karşılandı. Sosyal-İş İzmir Şube yöneticileri ile sendikanın İzmir’de örgütlü olduğu çeşitli işyerlerinden çalışanlar da eylemde hazır bulundu. 

-“GELİN BU İŞİ ÇÖZELİM”- 

Sosyal-İş Toplu İş Sözleşmesi Dairesi Başkanı Engin Sezgin, burada yaptığı açıklamada, “İZFAŞ ile ilgili toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de asıl karar veren, son sözü söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanıdır” diyerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’na şu çağrıda bulundu: 

“Sayın Başkan, gelin bu işi bir an önce çözelim. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın hazırlıklarını hiç vakit kaybetmeden sürdürelim ve fuarın gururunu birlikte yaşayalım. İZFAŞ çalışanlarına hakkını verelim ve toplu iş sözleşmesini bir an önce imzalayalım.” 

Basın açıklamasının ardından grev gözcüleri, önlüklerini giyerek, görev yerlerine dağıldı.