Çorum'da 13 yaşındaki F.Ş.'ye tecavüz edip para karşılığında başka erkeklere pazarladıkları, 12 yaşındaki E.Ç. ile 17 yaşındaki G.K.'ye de tacizde bulundukları suçlamasıyla yargılanan 5'i tutuklu 9 sanık Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

F.Ş.'yi para karşılığında erkeklere pazarladığı ileri sürülen 41 yaşındaki E. A., “Ben F.Ş.'nin ailesine kendi ailemden daha çok baktım. Kendi aileme almadım, onlara aldım. Onlara iyilikten başka bir şey yapmadım. Bana İftira atıyorlar” dedi.


Geçen Ocak ayında meydana gelen olayda, F.Ş., polise giderek E.A.'nın kendisine tecavüz edip fuhuşa zorladığını iddia etti. Bu iddia üzerine polis E.A. ile birlikte küçük kızla ilişkiye girdikleri ileri sürülen 9 kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Geçen Nisan ayında yapılan duruşmada ifade değiştiren F.Ş., Ç.K. (41), K. Ş. (32), E.Ç. (48) ve F. K. (49) ile cinsel ilişkiye girmediğini söyledi. Mahkeme heyeti bu ifade doğrultusunda 4 sanığı tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "küçük yaştaki kız çocuklarına cinsel tacizde bulunmak" ve "zorla fuhuşa teşvik" suçlarından haklarında 15 yıldan 75 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 5'i tutuklu 9 sanık, dün yeniden hakim karşısına çıktı.


Duruşmada tanık olarak dinlenen E. A.'nın eşi 38 yaşındaki H. A., iftira atıldığını ileri sürerek, “Kızın babası S.Ş. ile eşim arkadaş. S.Ş. bir suçtan cezaevine girince aileye eşim baktı. Bize almaz onlara alırdı. Kocama iftira atıyorlar” dedi.

Duruşmada sanık avukatları tarafından F.Ş.'nin annesi Z. Ş.'nin şikayetin geri çekilmesi karşılığında E.A.'nın akrabalarından 5 bin lira istediğini belirten konuşma kaydının CD'si sunuldu. Sanık E.A. da savunmasında, “Ben bu aileye kendi ailemden daha çok baktım. Kendi aileme almadım onlara aldım. Onlara iyilikten başka bir şey yapmadım. İftira atıyorlar” dedi.


"BANA TECAVÜZ ETTİ"
F.Ş. ise ifadesinde “E.A. babamın arkadaşı. Bizim eve gelip giderdi. Bir gün evde kimse yokken yine geldi. Beni elleyerek cinsel tacizde bulundu. Daha sonra 20 TL verdi. 2 hafta sonra tekrar gelerek bana tecavüz etti. "Benimle ilişkiye girdiğini herkese söylerim" diye tehdit ederek beni başkalarına pazarladı. Arkadaşlarım E.Ç. ile G.K.'yı da elle taciz etti. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.


Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Y. Ş. (49) , F.C. (31) ve H.T.'nin (41) de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, E.A. ile 54 yaşındaki H.Y.'nin ise tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

DHA