Kamyonun çarpması ile otomobildeki 5 kişiden üçü ağır yaralandı. Kamyon sürücüsü olaydan sona gözaltına alındı. Kazanın şokunu atlatamayan İngilizler ne yapacağını şaşırdı.
Kaza akşam saatlerinde Aydın-Muğla Karayolu Dalama Yol Kavşağı"nda meydana geldi. Edinilen bilgiye İngiltere"den Türkiye"ye tatile gelen Cristof James Rock yönetimindeki 48 N 7105 plakalı safari jipi ile Aydın"da gezdikten sonra Muğla"ya dönerken Dalama yol kavşağı yakınlarında önüne çıkan köpeği çarptı. Çarpmanın etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjü aşıp karşı şeride geçen aracı gören ve Muğla İstikameti"nden Aydın istikametine gelmekte olan Mehmet Demir yönetimindeki 09 FP 569 plakalı otomobil kazazedeleri görüp yardım etmek amacıyla yavaşladılar. Bu sırada arkadan gemlete olan Sabri Sayılgan yönetimindeki bir firmaya ait dağıtım kamyonu hızlıca otomobile çarptı. Kaza sonucu içerisinde 5 kişinin bulunduğu otomobil hızlı bir şekilde savrulup 4-5 kez döndükten sonra yine orta refüje çarparak durabildi.
Olaydan sonra araç içerisinde sıkışan yolcular polis, itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımları ile araçtan çıkarılabildi. Adeta savaş alanına dönenen karayolunda kazayı gören ve kendilerine yardım etmek için duran vatandaşların feci şekilde ezilmelerini gören İngilizler ne yapacaklarını şaşırdılar.
Kazada ağır yaralanan 09 FP 569 plakalı otomobilde bulunanların Ziraat Bankası"nın Çine Şubesi"nde çalışan personel oldukları ve her gün aynı araçla Aydın"dan Çine"ye gelip gittikleri öğrenildi.
Kaza sonucu İngiliz Turist ve araç sürücüsü Cristof James Rock ile bayan arkadaşı Clare Manoghan hafif yaralanırken İngiliz turistler bir şeylerinin olmadığını sade şok yaşadıklarını belirterek hastaneye gitmek istemediler. Özel otomobil sürücüsü Memet Demir, yolculardan Doğan Cengizer, İbrahim Erdoğan, Onur Uyar ve Ali Aytaç Akgün ağır yaralı olara Aydın Devlet Hastanesi"ne kaldırıldılar.
Hafif yalı olan ve ayakta tedavi edilen kamyon sürücüsü Sabri Sayılgan ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Kaza il ilgli soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.