Bankaları ateşe verip, camları indiren eylemciler kontrolden çıktıkça çıktı. Bilançoyu Vali Güler açıkladı. İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için Şişli Ergenekon Caddesi'nde toplanan eylemcilere polis müdahale etti. Eylemciler, gaz bombasıyla müdahale eden polise taş atarak saldırdı.

POLİSE TAŞ YAĞDIRDILAR
Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklara dağılan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

Şişli'de, olaylı IMF protestolarını takip eden ve biber gazından etkilenen bir basın mensubuna çevik kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serpti. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı.

GAZETECİ GAZDAN ETKİLENDİ
Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı. Bu arada gazdan etkilenen bir basın mensubuna çevik kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serperek eliyle yüzüne dokunmamasını istedi./haber7