Konuyla ilgili olarak Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Genel Müdürlüğümüzün 2008 - 2013 eylem planı gereğince İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) tarafından 14-18 Aralık 2009 tarihleri arasında Aydın ili Kuşadası ilçesinde "İyi Tarım Uygulamaları Hizmet İçi Eğitimi" düzenlenmiştir. Eğitime Aydın ve Manisa illerinde sözleşmeli olarak çalışan personel (4/B) ile teknisyen, tekniker, mühendis kadrolarında görev yapan teknik elemanlar olmak üzere toplam 65 kişi iştirak etmiştir.

Eğitim programında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız ve Türk Standartları Enstitüsü"nün uzman eğiticileri tarafından aşağıda belirtilen konularda eğitim verilmiştir” denildi.
Aydın ve Manisa illerinde düzenlenen ve “İyi Tarım Uygulamaları” konusunun işlendiği eğitim seminerlerine katılan teknik personellere; Bitkisel Üretimde Kontrol Listeleri, Bitkisel Üretimde Standartlar, İTU Mevzuatı, Tarım ve Çevre İlişkileri ve Çevre – Risk Analizi başlıkları altında teorik bilgiler verildi./iha