Yerel seçimlerde belediye başkan adayları hakkındaki bilgiler seçmenler tarafından merak ediliyor. İyi Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Oğuz Şimşek da bu isimlerden birisi... İşte Oğuz Şimşek'in biyografisi...

OĞUZ ŞİMŞEK KİMDİR?

Oğuz Şimşek, 1973 yılında Almanya'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Çumra'da tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimi süresince okul ve kulüp takımlarında amatör sporlarla ilgilendi.

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitede Yüksek lisans programına başladı.

Kazakistan'da, Proje Müdürü ve Genel Müdür olarak görev aldı. Kazakistan'da bulunduğu süre içerisinde birçok STK' da kuruculuk da dahil olmak üzere farklı görevler üstlendi.

Ayrıca Türk Dünyası ülkelerini siyasi, dil ve kültürel anlamda birbirlerine yakınlaştırmak amacıyla, Kazakistan'ın hükümet partisi olan Nur Otan Partisi yetkililerinin de desteğiyle, "Yeni Türkistan Derneği'nin" kuruluşunda yer aldı. Bu dernekte Yurtdışı İlişkiler Sorumlusu olarak özellikle kültürel anlamda, Kazakistan'ın en kırsal alanları da dahil bir çok bölgesinde kültürel faaliyetlerde rol aldı. Anadili dışında bildiği diller; İngilizce, Rusça ve Kazakçadır.