Yerel seçimlerde belediye başkan adayları hakkındaki bilgiler seçmenler tarafından merak ediliyor. İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Dursun Ataş da bu isimlerden birisi... İşte Dursun Ataş'ın biyografisi...

DURSUN ATAŞ KİMDİR?

1966 tarihinde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Pınarbaşı'nda tamamladıktan sonra Kayseri merkezde bulunan Kayseri Sümer Lisesi'ni bitirdi. 1987 yılında Hava Teknik Okulundan Hava Astsubayı olarak mezun oldu ve göreve başladı.

Hava Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde 20 yıl görev yaptıktan sonra 2007 yılında emekli oldu. Emekli olduktan sonra, Kayseri ili Pınarbaşı ilçesinde bulunan aile şirketinde yöneticilik yaparken, 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde aday olan Dursun ATAŞ Pınarbaşı Belediye Başkanı seçildi.

2014 yılında yapılan Mahalli İdareler seçiminde tekrar belediye başkan adayı oldu ve ikinci defa Pınarbaşı Belediye Başkanı seçildi. 2014 - 2018 Yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanı olarak görev aldı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde aday olmak için yürütmekte olduğu Pınarbaşı Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde 27. Dönem Kayseri Milletvekili olarak seçildi.

Halen 27. dönem Kayseri Milletvekili olarak görev yapmakta olan Dursun ATAŞ, evli ve üç çocuk babası.