Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, dün önce basın toplantısı yaptı, ardından GS TV"ye özel açıklamalarda bulundu. Medya mensuplarına yaptığı açıklamada, “Galatasaray Teknik Direktörü olduğum için onur ve gurur duyuyorum. Uzun yıllar burada çalışmak istiyorum” diyen Hollandalı hoca, Avrupa Ligi"ni çok önemsediklerini ve Sturm Graz maçında mutlaka puan almaya çalışacaklarını söyledi. Eleştirilerin her zaman haklı ve doğru olduğunu kaydeden Rijkaard, “Benim bu konuda herhangi bir sıkıntım yok. Ama takım ruhunu en üst düzeyde tutmak istiyorsanız, futbolcularınıza bir beraberlik veya mağlubiyetin dünyanın sonu olmadığını öğretmelisiniz” ifadesini kullandı.

İstanbul"da mutlu

Dün 47 yaşına basan ve kendisi için tesislerde mini bir kutlama yapılan Rijkaard, GS TV"deki röportajında “Sabah uyandığımda doğum günüm olduğunu anladım. Bu çok güzel ve özel bir gün, bütün yıl içerisinde sadece bir kez yaşıyorsunuz” dedi. İstanbul"a gelmeden önce, kentle ilgili bazı yorumlar duyduğunu vurgulayan başarılı hoca, “Dürüst olmam gerekirse, beklentilerimin daha üzerinde çıktı İstanbul.
Onun için mutluyum. Yeni yaşımda yeni başarılarla Galatasaray taraftarını mutlu edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasını yaptı.

"Yıldız tanımam!"
Elano ve Baros gibi oyuncuları takımdan asla ayırmadığını da sözlerine ekleyen Aslan"ın hocası, “Benim için yıldız oyuncu ya da yedek oyuncu yoktur. Kimsenin forması da garanti değildir” diyerek rotasyon konusundaki kararlılığını gösterdi.

5 sezon çalıştığı Barcelona"nın şu an dünyanın en iyi takımı olmasını da değerlendiren Hollandalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “O takımı ben yarattım diyemem. Çünkü Barcelona"nın başında Guardiola var ve çok güzel işlere imza atıyor.

Benim orada yaşadığım her an güzeldi. Elbette kötü günlerimiz de oldu. Cryuff"la henüz Galatasaray hakkında konuşmadık, ama konuşacağız.”/fanatik